Футсалери Бечеја почели припреме за нову прволигашку сезону

После 134 дана, колико је прошло од последњег друголигашког окршаја, футсалери Бечеја 2003 су поново на окупу.
futsal becej
Фото: В. Јанков

Последњег августовског дана обављена је прозивка и почеле су припреме за нову сезону у којој ће бити део елите.

- Желим вам здравља, да вас мимоиђу повреде и спортску срећу током сезоне, јер је она и те како важан фактор у сваком такмичењу - овим речима поздравио је играче и стручни штаб председник клуба Милош Радановић.

Током паузе једини бечејски елитни лигаш није доживео велике промене. Ранији капитен Мита Кобиљски је одлучио да заврши играчку каријеру и започне тренерску, па је кооптиран у стручни штаб као помоћник шефу Игору Шоши. Када је стручни рад у питању, новина је и то што је за тренера голмана ангажован Иван Медић, који ради и са чуварима мреже зрењанинског САС-а и репрезентације Србије до 19 година старости. Голман Мартин Маринковић је одлучио да напусти клуб, а Дамир Мачиженски због обавеза није у могућности да испрати рад и највероватније више неће носити дрес бечејског клуба.

Када су принове у питању, онда је највећа повратак Милана Живића. Доста се очекује и од Стефана Станојевића, који је стигао из Новог Сада, а рачуна се да може да помогне и Бобан Копривица, који је дошао из редова врбашког Летећег Холанђанина. Повратник је и искусни голман Милош Андрић, а од млађих укључен је у рад Игор Татић, који је био предводник омладинског погона, а сада ће покушати да усклади обавезе на великом и малом терену.

- Клупски буџет диктира ангажман новајлија, али мислим да имамо квалитет да будемо стабилан прволигаш. Наравно, под условом да вредно радимо. Нас је управо рад избацио на површину и верујем да ћемо наставити у истом ритму. Предстоје нам нови изазови, далеко већи од оних на које смо навикли на друголигашким теренима, али ако задржимо борбеност која нас је красила и што пре усавршимо неке новине на техничко-тактичком плану не би требали да бринемо за опстанак у елити - оптимиста је тренер Игор Шошо.

Знају у клубу да им предстоји велико искушење, али се не плаше.

- Ценимо друге, али и себе. Верујемо да имамо квалитет да се пласирамо у златну средину, конкретно на пето или шесто мест, које води у плеј-оф. Имамо поверење у тренера Шоша и његове сараднике, те верујемо да ће уз вредан успети да склопе жељени мозаик - вели секретар клуба и члан стручног штаба Горан Страјнић и  додаје: - Одиграћемо довољан број припремих утакмица, како би се све око састава  избистрило. Прва провера је  5. септембра против САС-а у Бечеју, недељу дана касније скокнућемо до Новог Бечеја и играти са Тисом, а 18. септембра ће нам ривал бити Нови Сад. За последњи септембарски викенд, 25. и 26, у плану је одржавање турнира на ком би, поред нас, учествовали Врање, Салинас из Тузле и, највероватније, један клуб из Хрватске. За први октобарски викенд ћемо имати генералку, још тражимо ривала, а 8. октобра нас чека премијера у Београду против шампиона ФОН-а,

Прозивци и првом тренингу присуствовали су: Сава Вадаски, Зоран Арђељан, Борис Бодоњи, Лука Божичић, Милан Живић, Марко Живкуцин, Стефан Кораћ, Марко Новаковић, Игор Татић и Бојан Ћулум.

В. Јанков

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести