Футсалери Србије славили у Зеници: С Белорусијом у баражу за ЕП

Футсал репрезентација Србије савладала је Босну и Херцеговину у Зеници са 3:1 и изборила бараж за пласман на Европско првенство.
futsal
Фото: Стефан Ракић, фото: ФСС

Србија је имала императив победе у Зеници, али би и реми био задовољавајућ будући да је Румунија имала три бода мање пред последње коло. Било је за очекивати да ће Румунија лако изаћи на крај са Северном Македонијом, што и јесте био случај, па је за Србију свакако било боље да тријумфују на гостовању лидеру групе.

Селекција наше земље је углавном имала посед, више покушавала, али није било промене резутлата. Убрзо то се променило и ушли смо у период меча са серијом голова. Први је завршио у мрежи српске репрезентације, а одличну контру Босне и Херцеговине реализовао је Марин Сесар после асистенције презимењака Јосипа. Играо се 12 минут утакмице када се догодила прва промена на семафору, а после 30 секунди стигло је експресно изједначење Србије када је школску акцију реализовао Стефан Ракић. Нешто мање од два минута касније, уследио је потпуни преокрет изабраника Горана Иванчића и са два прелепа гола Марка Пршића, Србија је стигла до предности од 3:1. Домаћи су потом с голманом Милановићем играли у офанзиви, али са играчем више у нападу нису успевали да пробију бедем српске репрезентације, док је наш тим имао једну сјајну шансу да казни ризичну игру Босне и Херцеговине, али промене резултата није било.

Слична слика из краја првог полувремена виђена је у другом делу. Босна и Херцеговина је тражила шансу, али то нису успели ни у једном од многобројних покушаја, па и голмана Милановића који се често усуђивао да опроба свој ударац.

Два минута и 45 секунди до краја, два минута са играчем више и два гола предности, Србија је имала све у својим рукама да приведе овај меч крају, што се и догодило.

Упркос томе што је, на папиру, далеко квалитетнија репрезентација у групи, Србија ће морати да се задовољи баражом за континентално такмичење. ,,Орлови“ ће пласман на Европско првенство јурити у двомечу са Белорусијом у новембру.

Ј. Г.

Босна и ХерцеговинаСрбија 1:3 (1:3)

ЗЕНИЦА: Дворана „Хусејин Смајловић“, без присуства гледалаца, стрелци: Сесар у 12. минуту за БиХ, Ракић у 13. и 14., Пршић у 14. минуту за Србију, црвени картон: Милановић (Босна и Херцеговина) у 32, Галић у 38. минуту (Босна и Херцеговина), Лазаревић у 33. минуту (Србија).

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА: Милановић, Јелић, Хркач, Кахвеyић, Радмиловић, Галић, М. Сесар, Ј. Сесар, Алаyић, Хршумовић, С. Иванковић, Бошковић, Калајyић, Госто.

СРБИЈА: Вулић, Рашић, Томић, Пршић, Петров, Ђорђевић, Алексић, Стојчевски, Поповић, Лазаревић, Симић, Стојковић, Милосављевић, Радовановић.

Табела

БиХ – Србија      1:3

Румунија – С. Македонија   9:1

1. БиХ       6      5      0      1      18:10        15

2. Србија   6      2      3      1      18:13        9

3. Румунија        6      1      3      2      19:17        6

4. С. Македонија        6      0      2      4      8:23  2

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести