Гајдобрани у друштву војвођанских лигаша

На начин који нико није могао ни да наслути завршено је првенство у Подручној фудбалској лиги Сомбор.
М. Ђ. Кременовић/Екипа Херцеговца ће у наредном првенству настојати да потврди квалитет и у вишем рангу
Фото: М. Ђ. Кременовић/Екипа Херцеговца ће у наредном првенству настојати да потврди квалитет и у вишем рангу

Одиграно је само седамнаест првенствених кола, након чега је борба за бодове прекинута и неће бити настављена. На челу табеле нашли су се фудбалери Херцеговца, који су освојили 41 бод (тринаест победа, два нерешена резултата и два пораза, уз гол разлику плус 36).Исти број бодова освојила је  Војводина из Товаришева, али има лошију гол  разлику. Јесењи међусобни сусре Херцеговац је решио у своју корист.

- Иза нас је успешна сезона, која је на неки начин била наставак протекле, у којој смо били на домак пласмана у Вој­вођанску лигу, али смо застали у баражу. Сачували смо екипу, збили редове и, ево,  стигли до циља. Такмичење смо почели са једним, а завршили је са другим. Из породичмих разлога, након десетог кола, тренерску палицу Милан Пуђа предао је Синиши Станивуку, који је екипу увео у виши ранг – казао је председник клуба  Александар Грубачић.


Успех за клупску историју

Двадесет два фудбалера наступила су током протекле сезоне за гајдобранску екипу и исписали једну од најлепших страница у историји клуба.

Пласман у Војвођанску лигу  остварили су: Владимир Лукач, Душан Поткоњак, Никола Лаћарак, Марко Бабић, Слободан Хрњез, Милан Ефендић, Владимир Хрњез, Марко Дујаковић, Милован Дмитровић, Ђорђе Ивеља, Зоран Новчић, Стеван Рачић, Дејан Смајић, Радован Тривуновић, Славко Вујовић, Жара Вукосав, Лазар Рачић, Боривоје Драшковић, Јово Јањић, Мирко Хрњез, Душан Родић и Милан Телебак.


Гајдобрани жале што првенство није одиграно до краја и верују да би и тада били прваци.

- Мада смо доста лако освојили јесенас прво место, током зиме смо се појачали са два фудбалера, Милованом Дмитро­вићем (Војводина Товаришево) и Миланом Ефендићем (Будућ­ност Савино Село). Припреме за пролећни део почели смо у јануару, одиграли смо шест контролних утакмица и ни једну нисмо изгубили. Жао нам је што на зеленом терену нисмо потвдили да смо ове сезоне били најбољи у лиги.

Планирамо да се појачамо, а посебан акценат ставићемо на бонус играче до 20 гоидина, што је услов да се такмичимо у Војвођанској лиги север. За сада нико није изразио жељу да напусти екипу, инадам се да ће тако  и остати – рекао је Грубачић.

Гајдобрани планирају да до почетка сезоне обаве одређене послове на стадиону, да покрију трибине, поставе око 500 седећих места и монтирају рефлекторе на крову трибина како би могло да се тренира и у вечерњима сатима. Планира се и изградња нове клупске зграде, али по речима Грубачића, тај посао ће се обавити највероватније следеће године.

М. Ђ. Кременовић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести