Гобељић после јубилеја: Кад се сетим дебија на Малти...

БЕОГРАД: Фудбалер Црвене звезде Марко Гобељић изјавио је данас да је велика част одиграти 100 утакмица у црвено-белом дресу и да му је једини жао што јубилеј није обележио победом у дербију.
Marko Gobeljic/FK Crvena zvezda
Фото: Марко Гобељић/ФК Црвена звезда

Гобељићу је дерби био 61. меч у Суперлиги, постигао је и осам погодака, на евро сцени одиграо је 30 мечева и дао гол Пари Сен Жермену у Лиги шампиона, а уписао је и девет утакмица у Купу Србије.

"Велика част ми је што сам одиграо 100 утакмица у дресу Црвене звезде, искрено, то нисам могао ни да сањам. Остаје жал због нерешеног резултата у дербију јер верујем да смо били бољи. То је оно што нам је требало у последњих неколико дербија, та страст и жеља за победом. Било би идеално да сам добио дерби у 100. утакмици у дресу најдражег клуба, али шта да се ради. Биће боље у наредном", изјавио је Гобељић за клупски сајт.

Гобељић је дебитовао 7. јуна 2017. године у реванш мечу првог кола квалификација за Лигу Европе против Флоријане на Малти (3:3) и врло добро га памти.

"Сећам се као да је јуче било. На Малти сам био искључен после седам минута проведених на терену. И то заслужено. Како сам почео одлично ми иде за сада".

Један од љубимаца Звездиних навијача није могао да издвоји ниједну утакмицу, као ни гол.

"Било је ефектних, тај европски против ПСЖ-а имао би неку тежину да је резултат био другачији. Сваки погодак ми је био много драг. Такође, не бих могао да издвојим ниједну утакмицу јер сам сваку одиграо са истим жаром, емоцијом. Сваки меч је носио нешто ново, неку нову енергију, био посебан на свој начин. Освојио сам са саиграчима две титуле, верујем да ћемо и трећу у низу, играо Лигу Европе, две Лиге шампиона, услед тих игара сам постао и репрезентативац Србије. Поносан сам на себе, саиграче, стручни штаб, клуб и наравно најбоље навијаче на свету", истакао је заменик капитена црвено-белих.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести