Воша стартовала победом у новој години (фото)

Ако се по јутру дан познаје, фудбалери Војводине имају основа за веровање да је пред њима много лепше пролеће од онога како је прошла јесен изгледала.
F. Bakić/Stefan Mihajlović postiže prvi gol za Novosađane
Фото: Ф. Бакић/Стефан Михајловић постиже први гол за Новосађане

Предвођени новим шефом стручног штаба Илијом Столицом, Новосађани су савладали екипу Рада, а њихове навијаче сама игра, посебно у првих 45 минута, може да охрабри. Црвено-бели су били бољи тим, створили су више изгледних прилика, а приметно је било да желе да остваре што је могуће већи посед лопте. До њега су настојали да стигну константним кретањем на терену, честим ротацијама и коришћењем простора који се појављивао, па су “грађевинари” у највећем делу током првог полувремена били принуђени да се бране.

Повео је новосадски суперлигаш у 18. минуту, када је Јованчић продро по левој страни, упутио лопту у срце казненог простора, а један од штопера Рада погрешио, што је умешно искористио Стефан Михајловић и погодио мрежу. Наставила је Воша с иницијативом, а у 32. минуту и дуплирала предност. Капитен Јованчић је поново био у продору, овога пута по десној страни, пронашао је Немању Суботића,  овај је рутинерски и други пут савладао голмана Дејановића. Играо се 38. минут када је лопту примио Маринковић после грешке одбране Војводине, повукао је неколико корака и ударцем са 18 метара савладао чувара мреже новосадског тима Николу Перића.

Фото: Ф. Бакић/Немања Суботић повисио вођство Војводине

У наставку су тренери начинили већи број измена, а боље прилике да повећају вођство имали су црвено-бели. Новајлија Винсент Езе, међутим, није био присебан у 65. и 70. минуту, тако да се резултат није мењао.

 А. Предојевић

Војводина - Рад 2:1 (2:1)

СТАРА ПАЗОВА: Центар ФШ, играно без присуства публике: Судија: Минаковић (Нови Сад). Стрелци: Михајловић у 18. и Суботић у 32. за Војводину, а Маринковић у 38. минуту за Рад. Жути картон: Тричковић (Рад).

ВОЈВОДИНА: Роцков (Перић), Лакићевић, Веселиновић, Саничанин, Антић, Путинчанин, Јованчић, Аврамовски, Којашевић, Суботић, Михајловић. Играли су још: М. Илић, Лазаревић, Деветак, Вујановић, Л. Зличић, Месаровић, Живковић, Гајић, Езе, Цебара, Калезић, М. Зличић и Нешковић.

РАД: Дејановић, Вицо, Љубинковић, Шипчић, Волков, Петровић, Стојановић, Денић, Маринковић, Лутовац, Гузина. Играли су још: Марковић, Мијаиловић, Перендија, Зе Маркос, Тричковић, Баиновић, Трнинић, Ризнић, Младеновић, Стојшић и Милошев.

Столица: Путинчанин право појачање  

После утакмице тренер Новосађана Илија Столица је био задовољан.

- Резултат нам је био у другом плану, а много важнији био ми је начин на који су момци испуњавали задатке и тиме сам презадовољан - рекао је Илија Столица. - Наравно, има детаља које хоћемо и можемо да променимо, али за овај део припрема показали смо добар ниво игре и залагања. Шансу сам пружио свим кандидатима за први тим, јер то и јесте једна од идеја, пошто на тај начин минутажу добијају и они најмлађи, који траже место у тиму.

Фото: Ф. Бакић/Марко Путинчанин

Марко Путинчанин је показао да ће бити право освежење за црвено-беле.

- Путинчанин је неко ко ми је одавно познат и ко ће бити од изузетне важности за успостављање баланса у изузетно младој екипи какву имамо. С друге стране, Езе је с нама одрадио тек три тренинга, иза њега је пауза од скоро 40 дана, па сам задовољан оним што је показао. Идеја нам је била да не игра више од пола сата, како не бисмо ризиковали да се повреди.

Столица је посебно истакао одличне услове за рад у Старој Пазови.

- Ова вештачка подлога је најбоља у Србији и од велике нам је важности то што можемо да до у танчине спроведемо у дело замисли које имамо у будућој игри Војводине. Једино што нам не одговара је то што су свих 90 минута морали да одиграју штопери Саничанин и Веселиновић, али за сада немамо више играча у ротацији на овој позицији. Надам се да ћемо до поласка у Турску попунити списак играча и да ћемо у Белеку на располагњу имати све фудбалере који су нам неопходни - нагласио је Илија Столица.

А. П.

Недеља слободан дан

По завршетку сусрета с “грађевинарима”, фудбалери Војводине вратили су се у Нови Сад и у недељу ће имати слободан дан. У понедељак и уторак следи им наставак рада у Старој Пазови, да би у среду добили још једну паузу како би се припремили за одлазак у Белек. У Турској ће црвено-бели боравити од 25. јануара до 7. фебруара и за то време планирано је да одиграју пет контролних сусрета.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести