ФК Војводина почела припреме: циљ – Европа

Прозивком, састанком с председником клуба Душаном Влаовићем и потпредседником Љубомиром Апром, потом и са новим шефом стручног штаба Илијом Столицом, а онда и првим тренингом, у Фудбалском центру “Вујадин Бошков” у Ветернику званично су почеле припреме играчи  Војводине за наставак првенства.
Igrači FK Vojvodina pred početak priprema foto: Dnevnik.rs/R. Hadžić
Фото: Играчи ФК Војводина пред почетак припрема фото: Дневник.рс/Р. Хаџић

На окупу су се нашла 23 фудбалера црвено-белих, комплетан стручни штаб, као и спортски директор Саша Дракулић.

„Желим вам добородошлицу у ФЦ “Вујадин Бошков”, срећну Нову годину, добро здравље и да вас повреде мимоиђу у наредном периоду“, на почетку свог обраћања истакао је Душан Влаовић.

„Прошлу полусезону најбоље је да сви заједно што пре заборавимо, јер поглед на табелу никоме од нас не даје право за било какво задовољство, пошто је реч о једном од најлошијих периода и резултата у историји клуба. Нови УО чекао је полусезону како би могао да почне да ради на трајнијем решавању кадровских питања. Као што знате, ангажовали смо новог шефа стручног штаба Илију Столицу, који је млад и перспективан, али и стручњак са завидном репутацијом. Он ће имати отворене руке у раду, а на свима вама је да током периода припрема, а онда и у наредних првенствених 15 утакмица, радите и играте марљиво и паметно. Уколико буде тако, а убеђен сам да хоће, нема никаквог разлога да не остваримо циљ и изборимо ласман у Европу, јер без ње, Војводина сваку сезону оцењује неуспешном.“

Потом је Влаовић подсетио играче да је Војводина клуб с традицијом дужом од једног века и средина из које су потекле многе легенде српског фудбала. Уз то, додао је, у омладинској школи “Илија Пантелић” поникао је и данас један од најскупљих играча у свету Сергеј Милинковић-Савић, а великом угледу црвено-белих свакако доприносе и две титуле првака државе, као и један трофеј освојен у Купу Србије.

„Све то нас обавезује, а фудбал је игра у којој се подразумева да је ваш лични интерес, уједно и интерес клуба“, нагласио је Влаовић.

„Ако будете играли добро, то ће се неминовно одразити и на резултате и на ваше касније евентуалне ангажмане у неке од великих европских клубова. Већ 25. јануара одлазите у турски Белек, у којем ћете имати најбоље услове за рад, као и обезбеђене тренинг-утакмице с атрактивним ривалима. На нама из управе је да вам омогућимо врхунске услове, а на вама је да одрадите посао на најбољи начин. До поласка у Турску, наравно у договору с људима из спортског сектора и тренером Столицом, увелико радимо и радићемо на појачавању појединих позиција у тиму. Свима нам је жеља да се на крају сезоне заједнички радујемо новом пласману у Европу, а да онда почнемо с реализацијом највиших амбиција, које ФК Војводина има у будућности.“


Тренутни играчки кадар

На прозивци и првом тренингу Војводине су се појавили следећи фудбалери - голмани: Емил Роцков, Никола Перић, Милан Илић и Вукашин Пилиповић, играчи: Милан Лазаревић, Иван Лакићевић, Никола Антић, Никола Гајић (вратио се с позајмице у Цементу), Младен Деветак, Синиша Саничанин, Ранко Веселиновић, Марко Вукасовић, Душан Јованчић, Лазар Зличић, Михајло Нешковић, Васко Калезић, Кристијан Живковић, Даниел Аврамовски, Александар Месаровић, Немања Суботић, Милош Зличић, Стефан Михајловић и Лука Вујановић. Недостајали су Дамир Којашевић, као и Јужнокорејац Ин-Хјеок Парк, који ће се у Новом Саду појавити тек 23. јануара.


Потпредседник Љубомир Апро је такође поздравио фудбалере Воше, истакавши:

„Почињемо с реализацијом пројекта Воше у Европи 2018. године и потрудићемо се да имате максималне услове на том путу. Стручни штаб је комплетиран и желим вам сву срећу у првенству, али и Купу Србије, јер би нам пехар победника у овом такмичењу дошао као прави мелем на рану.“

Igrači FK Vojvodina pred početak priprema foto: Dnevnik.rs/R. Hadžić
Igrači FK Vojvodina pred početak priprema foto: Dnevnik.rs/R. Hadžić
Uprava FK Vojvodina pred početak priprema foto: Dnevnik.rs/R. Hadžić
Igrači FK Vojvodina pred početak priprema foto: Dnevnik.rs/R. Hadžić
Igrači FK Vojvodina pred početak priprema foto: Dnevnik.rs/R. Hadžić
Igrači FK Vojvodina pred početak priprema foto: Dnevnik.rs/R. Hadžić
Igrači FK Vojvodina pred početak priprema foto: Dnevnik.rs/R. Hadžić

Илија Столица је искористио прилику да се обрати фудбалерима које ће убудуће предводити, пожелевши им здравље, срећу и успехе на личном, али и спортском плану.

„Чули сте овде доста лепих ствари“, наставио је нови шеф струке Новосађана.


Отишла десеторица

Иако зимски прелазни рок још није званично почео, редове Новосађана већ су напустила десеторица фудбалера. Исписнице су узели Ренан да Силва Алвеш, Џозеф Овусу Бемпах, Френсис Афријие, Јеврем Коснић, Ада Ђезири, Огњен Ђелмић, Марко Цицовић, Филип Бабић, Марко Богојевић и Бојан Батар.

Међу онима који тренутно нису у првом плану су Ивица Јовановић и Стефан Цебара, али су обојица и даље играчи Војводине.


„Играчи ће имати пуно поштовање и подршку управе и биће враћени на најважније место у клубу. Сви ми овде налазимо се због остварења амбиција које Војводина има, а успех у њиховој реализацији доћи ће као последица нашег заједничког будућег рада.“

На питање о активностима људи из Воше у зимском прелазном року, одговорио је Љубомир Апро.

„Комисија клуба обавља прелиминарне разговоре с играчима који су нам занимљиви“, истакао је Апро.

„Поштоваћемо односе с клубовима чији су тренутно чланови, као и њих саме, па верујем да ћемо реализовати њихове трансфере.“

Нови тренер и фудбалери потом су одржали краћи састанак на којем их је млади стручњак упознао с обавезама које им предстоје, а онда је уследио излазак на терен и први званични тренинг.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести