Голман Кнежевић осветлао Звездин образ

Утакмицом са Железничарем и минималним поразом фудбалери Црвене Звезде  завршили су јесењу трку Српске лиге Војводина на 16 месту уз 13 освојених бодова и са пуно брига око опстанка отишли на зимску паузу.
Knezevic Ivan/D. Ivanic
Фото: Д. Иванић

Пуно проблема пратило је новосадског трећелигаша током полусезоне од повреде најискуснијег Марка Зечевића, морао на операцију лигамената колена па до честих изостанака због картона и повреда. Једна од светлих тачака био је голман Иван Кнежевић (28). Стигао је у клуб са намером да помогне у борби за што бољи пласман, од петог кола, поделио је минутажу са Главичанином.

- На позив председника Милојковића и спортског директора Рађена стигао сам у Звезду на крају прелазног рока да својим дугогодишњим искуством помогнем за што бољи пласман. Било је проблема око папира из Дубаија и клуба Мидлсекса па сам право да браним имао тек након петог кола. У договору са челницима  и тренером поделио сам минутажу са Главичанином у коме сам имао здраву конкуренцију. По свим оценама били смо најбољи део екипе, истакао је изданак омладинске школе Војводине, Индекса, Слоге из Темерина, Цемента, Јанг Африканса  првакаТанзаније и  учесника Афричких квалификација Лиге шампиона, Инђије, Металул  Решита (Румунија) и  Миддлсекса (Дубаји).

Успешно је Кнежевић чувао мрежу у дуелима са Динамом, Радничким (С.М), Братством, Цементом, Бачком и Хајдуком.

- Дебитовао сам у сусрету са Динамом, а последњи меч био је са Цементом. Примио сам пуно похвала  за одбране, на прави начин се одужио људима који су ме довели, Можда сам очекивао и већу минутажу обзиром на одбране поготово против Хајдука. У том дуелу нико није очекивао и веровао да можемо да направио изненађење. Мало је фалило да лидеру први нанесемо пораз. Имали смо заслужено вођство, две колосалне прилике, погодили стативу а само освјили бод. Утеха је да смо прва екипа која је после 10 кола дала  први гол куљанима, хвали учинак саиграча и резимира најбољи актер меча  који је одбранама доводио играче  Хајдука до очајања.                                                                                          Утакмица са Цементом уз минимални пораз била је последња на голу Црвене Звезде обзиром да је  Кнежевићу истекао уговор и слободан је у избору нове средине.

- Још након завршетка утакмице са Хајдуком коју су гледали многи фудбалски емисари распитивали су се о мом статусу у клубу. Већ тада сам имао неколико понуда наших и клубова из иностранства да променим средину. Ништа нисам желео да преломим преко колена, био сам усредсређен за наредне утакмице. Жао ми је што нисмо остварили бољи пласман јер игре које смо приказали нису пропраћене већим бодовним салдо. Захваљујем се управи на челу са председником Милојковићем уз жеље да на пролеће изборе опстанак. Мој даљи ток каријере везан је за нови клуб. Имам неколико понуда па се надам да ћу све утаначити до почетка прелазног рока и од првог дана бити на располагању новим послодавцима, није желео да открије име клуба са којим је близу договора поуздани Кнежевић.

М. Поповић     

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести