Голман Младости ГАТ Алекса Милојевић: Добар рад мора да се исплати

ЗЛАТИБОР: У пролећном делу прволигашког првенства, после којег су обезбедили историјски пласман у елитно друштво, на голу фудбалера Младости ГАТ стајао је млади репрезентативац наше земље Алекса Милојевић (22).
m
Фото: Aleksa Milojević, golman Mladosti GAT/FK Mladost GAT

Младић који је у Нови Сад стигао низ редова Бачке, уливао је сигурност саиграчима и његов допринос сјајном резултату био је велики. На припремама које ученици тренера Бранка Жигића ових дана имају на Златибору, одлични голман веома добро ради и жели да што спремнији дочека почетак нове сезоне. Бригу о  чуварима мреже води тренер голмана Дејан Зукић, а, заједно с Милојевићем, под његовом контролом вежбају и Алекса Слијепчевић, односно Стефан Дражић. Њихов рад је специфичан и ни мало лаган, али сва тројица нису склони „звоцању“ и веома савесно испуњавају све оно што се од њих захтева.

– Каријеру сам почео у Јагодини и радио сам тамо с тренером Нешом Костићем, стручњаком који је пре мене у орбиту лансирао Предрага Рајковића и Ђолета Николића – рекао је Милојевић. – После њих, дошао је, ето, ред и на мене и, са само 16 година, дебитовао сам у Суперлиги. После сам прешао у Бачку Паланку, где сам радио са Стевом Кнежевићем, чувајући гол ове екипе и у елити, баш као и у прволигашкој конкуренцији. Прошле зиме стигла ми је понуда из Младости ГАТ и, после три и по године, поново сам променио средину.

Иако има тек 22 године, иза Милојевића је већ завидан стаж на сениорској сцени.


На Рајковићевом путу

Алекса не крије амбицију да се креће истим путем као некадашњи голман Јагодине, а после тога Црвене звезде, Макабија из Тел Авива и француског Ремса, садашњи А репрезентативац Србије Предраг Рајковић.

– Даће Бог да буде тако – уз осмех на лицу, изразио је спортску жељу Милојевић. – Прошао. Играо сам за национални тим у свим узрастима, закључно са У21 селекцијом. Остала ми је „на мети“ још А репрезентација, што је сан сваког спортисте. Не бих се љутио да Рајковићевим стопама кренем и у клупској каријери... Спортски успех зависи од 85 одсто рада, 10 одсто талента и 5 важних одсто спортске среће.


– Доскора сам био бонус играч, а иза мене је већ шест година стажа. Можда је неке изненадила чињеница да сам прихватио позив из Младости ГАТ, али сам оценио да је боље да константно браним у првој лиги, него да одем у неки јачи клуб и тамо будем трећи голман. Имао сам позиве из Напретка и Радничког из Ниша, али ми се с Новосађанима све поклопило и дошао сам у овај лепи град. Уз то, чуо сам да тренер Зукић добро ради, што је нама, голманима, јако важно.

На путу ка Суперлиги, једна од битних ставки била је и одлична атмосфера која је красила „гатовце“.

– Имали смо јако добру одбрану, можда не и толико лепршаву игру, али смо играли на резултат. Тако се, уосталом, и остварују велика дела у фудбалу. Лепо смо се наместили, свако је знао свој део посла, нисмо били склони превеликом ризику, јер је улог био још већи и на крају смо успели, што нас је сигурно испунило срећом и поносом.

На питање како теку летње припреме, одговор Милојевића био је јасан.

– Што се голмана тиче, већ смо прошли један циклус рада, тако да се добро познајемо. Атмосфера је, како код нас, тако и у читавој екипи поново на високом нивоу и најбитније је да радимо свој део посла на најбољи начин. Голманске припреме никада нису лаке, тренинзи су захтевни, помало нам смета и врућина, али је срећа да смо на планини и може лакше се дише. Сваки рад и труд, кад–тад морају да се исплате и тога сам свестан. Услови у хотелу су фантастични, ту нема збора, тако да, уз добар рад, имамо одличне могућности за одмор, што је веома битно. Још нисмо сви на окупу, дошли су нови појединци, али очекујемо још неке новајлије. Сви су се фино уклопили у тим и сигуран сам да ту проблема неће бити.

Младост ГАТ је, захваљујући раду људи из управе, на челу с председником Дејаном Слијепчевићем, његовим сарадницима, а онда и свим играчима који су облачили њен дрес у протекле четири сезоне, успела да се позиционира у неслућене висине када је реч о српском фудбалу.

– Ко је могао да се нада томе да ће клуб из пете, успети експресно да се пласира у Суперлигу. У Младости ГАТ све се добро зна, играчи немају бриге других врста, већ могу да се посвете извршавању својих обавеза. Овакав резултат је сјајно остварење, јер ћемо ускоро почети да се такмичимо уз раме с Црвеном звездом, Партизаном и осталим нашим најјачим екипама и, верујте, неће ни њима да буде лако у окршајима с нама. Трудићемо се да сваком помрсимо конце, јер смо дебитанти, желимо да се доказујемо, а моћи ћемо да играмо без оптерећења. И за људе из наше управе све је ово ново и не сумњам да ће и они да дају све како би направили леп тим.

У суштини, сви играчи који су пролетос наступали за Новосађане, већ за собом имају суперлигашко искуство.


Отказан дуел с Вождовцем

Као што смо наговестили, планирана тренинг утакмица између Младости ГАТ и Вождовца, која је на програму требала да буде данас, отказана је и уместо ње, оба тима имаће редовне тренинге.


– Тачно тако и оно што нас чека за нас неће бити велика новост. Што се конкуренције на голу тиче, Слијепчевић и Дражић су, пре свега, врло добри момци, а онда и одлични голмани. Да нема њих, ни моје одбране не би биле на високом нивоу. Носили су ме ка томе да будем што бољи и такође имају велике заслуге за квалитет на ком сам чувао мрежу – додао је Алекса Милојевић.

А. Предојевић
 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести