Металац однео бод из Суботице

СУБОТИЦА: На почетку утакмице фудбалери Спартака  су отвореном игром назначили да их интересује само победа, али нису успели да освоје сва три бода, Металац је сачувао своју мрежу.
Superliga Srbije
Фото: Dnevnik.rs

Играло се чврсто и  борбено, а први су озбиљније запретили Суботичани преко Мудринског и Јововића, али је голман Иван Крстић био сигуран. Гости су у 38. минуту из брзе акције могли до вођства преко Мијића и Кркотића, али голман Милош Остојић био на висини задатка. Најбоља прилику  првом полувремену за госте пропустио је  Иванић, да би минут пре краја првог полувремена Огњен Мудрински је опробао шут са око 18 метара и није погодио.

Наставак је донео много бољу и бржу игру Спартака и већ у 47. минуту Главчић са 15 метара погодио стативу. Нешто касније и Ђорђе Ивановић је ваљано шутирао а голман Крстић опет био сигуран. Најбољу прилику за Металац у настваку утакмице имао је Милош Кркотић али је и овога пута Остојић сјајно реаговао.

Спартак ЖК - Металац 0:0

СУБОТИЦА: Градски стадион, гледалаца 700, судија: Илић (Ћуприја). Жути картони: Радовановић, Пантић (Спартак ЖК), а Ровчанин, Кркотић и Панић (Металац).

СПАРТАК: Остојић 8, Мудрински 7, Јововић 6 (Абаз 6), Ивановић 7, Пашановић 7, Главчић 7, Пантић 7 (Торбица 6), Николић 6 (Савковић), Стојковић 7, Ћаласан 7, Радовановић 6.

МЕТАЛАЦ: Костић 8, Павловић 7, Оташевић 7, Бондаренко 6, Кораксић 6, Стојковић 7, Панић 7, Мијић 6 (Томић 6), Кркотић 6 (Никодијевић 6), Ровчанин 7, Чумић 7 (Симовић).

Тренер Спартака ЖК Андреј Чернишов је направио двоструку измену, појачао је напад са Торбицом и Абазом не би ли стигао до гола, међутим мрежа гостију се није затресла. Последњу шансу за гол имао је Спартак у 96. минуту када је Абази оштро шутирао, а Костић опет био на висини задатка. Спартаку је била потребна победа да би обезбедила плеј-оф, није стигао до ње па ће шансу да потражи у наредном колу.

С. Стојиљковић

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести