Горан Шаула асистент Мими Раставцу у Астерасу

Неколико  месеци по одласку из Војводине, легендарни штопер црвено-белих Горан Шаула пронашао је тренерско ухлебљење.
Goran-Šaula, fk vojvodina
Фото: Goran Šaula, foto: FK Vojvodina

На предлог Миме Раставца, шефа стручног штаба  Астераса из Триполија, Шаула је постао његов асистентм, а  српски двојац стручњака предводиће овај тим до јуна 2021. године.

- Раставац је остварио одличне резултате у Ксантију и од прошлог децембра предводи тим  Астераса – рекао је Шаула. – Предложио је управи клуба да ме ангажује за помоћног тренера, што је прихваћено, и сада му помажем у раду. У прошлој сезони екипа је, предвођена Мимом, имала серију од 11 утакмица без пораза и замало јој је измакао пласман у плеј-оф, а у плеј-ауту била је убедљиво најбоља седма у Суперлиги Грчке. Пре неки дан обављено је жребање за нову сезону и занимљиво је да ћемо у прва два кола играти с Панатинаикосом код куће, а онда одлазимо на гостовање Олимпијакосу. Радујем се почетку сезоне и изазовима који су пред нама, као и мом првом тренерском иностраном ангажману.

Горан Шаула (50) одиграо је 162 утакмице за Војводину и постигао 14 голова (од 1989. до 1996. године), а онда је, током наредне четири сезоне, био члан шпанске Компостеле, за коју је уписао 63 наступа и постигао два гола. Наступао је и за репрезентације СР Југославије, за коју је забележио 9 утакмица.         

А. П.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести