Горан Шаула стекао највише тренерско звање у фудбалу

Велико фудбалско име изградио је Горан Шаула у Војводини и српском фудбалу.
Goran-Šaula, fk vojvodina
Фото: Goran Šaula, foto: FK Vojvodina

Пуних 15 година (од 1981. до 1996.) био је члан црвено-белих, прошао све узрасне категорије - од петлића, до сениорског тима - и у свакој од њих носио капитенску траку. Врхунским квалитетом и сјајним играма заслужио је позив селектора некадашње СФРЈ, па је уписао и девет наступа за најбољи државни тим. Током каријере Шаула је носио, током четири године, дрес шпанске Компостеле, а онда је одлучио да стечено знање почне да преноси на млађе.

„После вишегодишњег учења заната, пре десетак дана завршио сам школовање и добио УЕФА Про лиценцу, највише тренерско звање“, рекао је Шаула.

„Школа је трајала непуне две године, а дипломом сам сада стекао право да водим све екипе, свеједно да ли су оне домаће или стране.“

Током изградње сопственог пута, овај  49-годишњи стручњак био је асистент у Војводини тренерима Зорану Марићу, Златомиру Загорчићу, Ненаду Лалатовићу (до повреде) и Александру Веселиновићу, али је радио и у Вошиној омладинској школи “Илија Пантелић”.

„Био сам помоћник и у омладинској репрезентацији Србије за играче рођене 1993, касније и 1995. године, дакле у селекцијама које су биле светски шампиони и учесницин европских првенстава. Имао сам прилику да стекнем много искуства и дошло је време да се у раду осамосталим. Још увек сам уговорно везан за ФК Војводина, али размишљам о преузимању неког тима и изградњи новог вида каријере у спорту у којем сам одрастао и уз који живим све ове године“, казао је Горан Шаула.

А. П.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести