Градска лига Новог Сада: Изједначење пре последњег звиждука

​​​​​​​Железничар - Динамо 1:1 (0:0)
fudbalska lopta
Фото: Dnevnik.rs

НОВИ САД: Игралиште Железничара, гледалаца 50, судија: Лазаревић (Нови Сад). Стрелци: Ћетковић у 90. за Железничар, а Милошевић у 58. минуту за Динамо. Жути картони: Ћетковић, Кременовић (Железничар), а Илић (Динамо). Црвени картон: Сабо (Динамо).

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Пелегрин, Цвијић 7, Мићић 5, Релић 7, Стевановић 7, Ћетковић 8, Баљинца 7, Лато 6 (Ђорђијевски 7), Никшић 5 (Дендић 5), Павловић 6 (Кременовић 7), Плавшић 7.

ДИНАМО: Савић 8, Лојаница 6, Бикицки 7, Сабо 7, Мишкић 7, Николић 6, Кузмановић 7, Фирић 6 (Милошевић 8), Летић 6, Илић 7, Ковачевић 6.

Готово цео меч играло се пред голом одличног Савића, па се голман Железничара Пелегрин досађивао на голу. Међутим нису успели у првом полувремену да нађу пут ка мрежи.

У наставку је помоћни судија Филиповић са неколико неразумних одлука драстично оштетио домаћина, унео је нервозу у играче обе екипе. У таквој ситуацији најбоље се снашао резервиста гостију Милошевић који је прецизним ударцем савладао Пелегрина. Био је то једини ударац екипе из Будисаве. А на крају се испоставило да је био вредан бода. Притисак домаћих тек у финишу утакмице уродио је плодом. Ћетковић је у слалому заобишао неколико чувара и прецизним ударцем погодио на право место за коначан епилог. Ваља рећи да су домаћини у 57. минуту промашили пенал.     

М. По.

Тител - Обилић (В) 4:0 (0:0)

ТИТЕЛ: Спортски центар, гледалаца 250, судија: Шантић (Нови Сад), стрелци: Куља у 48 и 78, Бабић у 83. и Јованов у 90. минуту. Жути картон: Куља, Бабић (Тител), М. Панић (Обилић).

ТИТЕЛ: Мајор 8, Ћирко 8, Тркуља 8, Караташевски Ј. 8, Јованов 8, Бабић 8, Куља 9, Хуцки 8, Милојковић 8 , Паунић 8, Караташевски Н. 8

ОБИЛИЋ: Младеновић 7, Лазарчев 7, Милановић 7, Љ Панић 7, А Панић 7, С  Добрић 7, Вукотић 7, Б  Панић 7 (Ђукић), В  Панић 7, Ђурковић 7 (С. Панић), Милутинов 8.

У одличној фудбалској утакмици, у комшиском дербију, пред бучним навијачима који су били дванаести играч домаћинима, Тител је заслужено славио. Сви голови постигнути су у другом полувремену а најлепши погодак био је Бабићев на асистенцију Куље када је лопта два пута ударила у пречку и завршила у мрежи.  

Ж. М.

Виноградар - Пролетер 1:5 (1:3)

ЛЕДИНЦИ: Игралиште Виноградара, гледалаца око 50, судија: Радиновић (Беочин). Стрелци: С. Елез у 22. за Виноградар, а Малешевић у 16. Јеремић у 38. Пантовић у 40. и 57. Вукотић у 85. минуту за Пролетер.

ВИНОГРАДАР: Н. Елез 6, Поповић 6, Томић 6, Арсенијевић 5, Драгутиновић 6, Газивода 6, Крстић 6, Милосављевић 7, Сладић 6, Бјелобаба 6, С. Елез 7.

ПРОЛЕТЕР: Симић 7, Малешевић 8, Н. Крстић 8, Јеремић 8, Андрин 7, Вукотић 7, Пантовић 8, Миладиновић 8, С. Крстић 7 (Силбашки 6), Св. Крстић 7 (Вебер 6), Човић 8.

Лакше него што су очекивали фудбалери Пролетера дошли су до бодова. Серију голова отворио је Малешевић већ на почетку сусрета, да би тачку у самом финишу утакмице ставио Вукотић. Мора се нагласити да су домаћини наступили подмлађено и некомплетно, што не умањује победу гостију из Баноштора.

Д. Об. - Б. Ст.

Ченеј Москва 3:1 (2:1)

ЧЕНЕЈ: Игралиште Ченеја, гледалаца 100, судија: Шарић (Нови Сад). Стрелци: Вилотијевић у 9. Божић у 19. и Васић у 46. за Ченеј, а Томић у 35. минуту за Москву.

ЧЕНЕЈ: Поштић, Д. Драгин, У. Лукић, Н. Лукић, Проле, Ковачевић, Стојковић (Радосављевић), Вилотијевић (Васиљевић), Васић, Салонски, Божић (Н. Драгин).

МОСКВА: Хајини, Миљевић, Бериша, Јованов, Комазец, Митровчан (Михајловић), Периновић (Икан), Норберт, Тот, Лончар, Томић (Човић).

Екипа Ченеја је на премијери остварила прву победу. Већ у 9. минуту Вилотијевић је прихватио на центру, стигао је до казненог простора и прецизним ударцем погодио сами угао. Домаћи су повећали резултат, праву мајсторију је из слободног ударца извео Божић скинувши паучину са гола гостију. Једну од ретких акција гостијузавршио је Томић, а лопта се од стативе одбила у мрежу.

На почетку другог полувремена Ненад Драгин је упослио Васића који је у дебитантском мечу успео да се упише у стрелце, што се испоставило да је био и гол за коначан резултат.

М. По.

Борац - Сусек 2:1 (0:0)

РАКОВАЦ: Игралиште Борца, гледалаца око 100, судија: Добријевић (Нови Сад). Стрелци: Васиљевић у 74. Војновић у 86. (из пенала) за Борац, а Михајловић у 49. минуту за Сусек. Жути картони: Јовановић, Томић, М. Ченерикић (Борац), а Шодић, Старчевић, Стојановић, Лукаја (Сусек).

БОРАЦ: Иванишевић 8, Бајић 7, М. Јовановић 7 (Војновић 8), Хаџић 8, Маричић 7, Кукурузовић 8, Ј. Ченерикић 6 (Миљковић 7), Карин 7, Томић 7, М. Ченерикић 7 (Васиљевић 7), Јунг 7.

СУСЕК: Сакан 7, Шовљански 6, Стојановић 6, Старчевић 7, Нићетић 6 (Дрмаку 6), Шодић 7, Месарош 7, Дражић 7, Бакош 6, Михајловић 7 (Вукмировић 6), Лукаја 6.

Права дивовска борба водила се у општинском дербију свих 90 минута, где могу да им завиде и тимови из виших рангова такмичења. Финиш је припао Раковчанима, када је у игру ушао искусни Војновић, који је постигао и одлучујући погодак.   

Д. Об. - Б. Ст.

Тител - Обилић 4 : 0, Железничар -  Динамо 1:1, Борац - Сусек 2:1, Слога - Сланобарац 3:2, Хајдук - Милетић 1:2, Виноградар - Пролетер 1:5, Ченеј - Москва 3:1.

Јединство (Г) је било слободно.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести