Градски дерби Војводине и Пролетера у суботу на „Карађорђу“(19)

НОВИ САД: Фудбалери Војводине су се пласирали  у плеј-оф на једвите јаде, тријумфовали су у три утакмице заредом и обрели се на седмом месту.
1
Фото: J. Grlić

 У доигравању одиграће три утакмице као домаћини и четири пута ће  гостовати. Црвено-беле у усботу увече очекује први тест у доигравању, поделиће мегдан са градским ривалом Пролетером, што код љубитеља фудбала у Новом Саду и околини изазива повећан интерес да дођу на трибине „Карађорђа“ и подрже своје љубимце. Биће то свакако занимљив дуел, борба за бодове, престиж и  наклоност публике.

- Пред нама је још један дерби, а такви сусрети у себи по правилу доносе неизвесност. И Пролетер и ми стигли смо до плеј-офа, па би комшијама и овом приликом честитао на резтултатима које је остваривао током сезоне, јер је мало ко веровао да може да се нађу у гроњем делу табеле. Истини за вољу, ни нас није пуно њих видело у том друштву и волео бих да, након благе еуфорије која је захватила све нас у клубу, сада сви будемо сконцентрисани на градски дерби.Желимо да наставимо победничку серију и све ћемо учинити да је продужимо - најавиш је шеф струке Радован Кривокапић.


Цене карата

За градски дерби карте ће се продавати по 300 (Запад), 200 (Исток) и 100 динара (Север). Утакмица почиње у 19 часова.


У последње време Војводина је имала доста проблема с повредама  и жутим картонима, ни у дуелу са градским ривалом неће бити комплетна.

- Они који су били повређени, пре свих ту мислим на Конеа, Езеа и Ђуричина, и даље не могу да играју, али су ушли у тренажни процес. Посебно сам задовољан што се у екипу враћа Даниел Граовац, који је паузирао због картона. Остали првотимци биће спремни да истрче на терен и да се боре за прву плеј-оф победу.

На питање да ли ће наставити да игра без крила, као што је то било у Сурдулици и против Партизана,Кривокапић је одговорио:

- То смо увбежбавали на тренинзима и уочили да на тај начин можемо да будемо продуктивни. Ипак, то не мора ништа да значи за утакмицу са Сланобарцима, све ће зависити од наше процене на који начин можемо да стигнемо до победе.

Најавио је Кривокапић да ће младићи поникли о омладинској школи све чешће и више добијати прилику.

- Остајем при томе, јер сам више пута поновио да они нису ту зато што су млади, већ због тога што поседују квалитет. То су посебно доказали Нешковић и Зукић, али треба бити обазрив и ићи корак по корак с њиховим увођењем у тим. Задовољан сам што је крај дербија с Партизаном на терену дочекало чак осам младића који су прошли нашу школу и док сам на овом месту наставићемо у истом стилу – јасан је Кривокапић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести