Графичар одустаје од елите због сарадње са Црвеном Звездом

Слободан Говедарица, председник РФК Графичар, саопштио је да ће предложити Управи клуба да се одустане од уласка у Суперлигу Србије.
fudbalska lopta
Фото: Dnevnik.rs

 

 Графичар има потписану сарадњу са Црвеном звездом и уласком међу елиту та сарадња би морала да буде прекинута због регуларности такмичења.

- Циљ сваког спортског радника и спортисте је да буде први, да у сваком мечу да свој максимум и буде најбољи. Само уз екстремне напоре и одрицања долазе и резултати. Када смо 2015. године преузели РФК Графичар то је био клуб пред гашењем. Рачун је био у блокади. Клуб се налазио у четвртом рангу такмичења. Од млађих селекција, клуб је имао само омладинце у трећем рангу такмичења.

Просторије и свлачионице су биле у руинираном стању. Од првог дана управљања Клубом фокус је био на фер и спортском односу, озбиљном раду и високо постављеним спортским циљевима. Оформљене су све млађе селекције и запослени су тренери са "А" или "ПРО" лиценцама. Уложена су знатна новчана средства у реновирање постојећих свлачионица, просторија Клуба, у куповину спортске опреме и реквизита.

Потписан је Уговор о сарадњи са Црвеном звездом. Први тим и све млађе селекције су, из године у годину, напредовали из ранга у ранг. Са поносом можемо да кажемо да су нам тренутно све млађе категорије у највишим ранговима. Од Клуба пред гашењем, дошли смо до тога да смо на прагу Суперлиге! У Клубу су запослени млади и стручни људи који воле свој посао и воле свој Клуб. Кренули су и радови на Сењаку. Циљ је да поставимо терен са вештачком травом и кренемо са изградњом трибине које ће бити по свим прописима.

Јасно је да би уласком РФК Графичар у Суперлигу сарадња са Црвеном звездом морала бити у потпуности прекинута због регуларности такмичења. Црвена звезда је наш највећи и најтрофејнији клуб и Звезди не треба сенка на историјске успехе које остварује у последње време. Због тога обавештавамо спортску јавност да је мој став који ћу изнети на Управни одбор клуба у понедељак да клуб одустане од пласмана у Суперлигу Србије ове сезоне иако је доказао да је у сваком смислу најбољи у Првој лиги.

Такође, недостатак адекватне инфраструктуре је разлог одустајања нашег клуба од елите. Али и она ће бити завршена најкасније за две године-  пише у саопштењу.

 

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести