Грешке и финиш покварили утисак

Фудбалери Црвене звезде доживели су убедљив пораз против Бајерна (3:0) на старту Лиге шампиона.
Koman posatiže vodeći pogodak za Bajern Foto: Youtube/printscreen
Фото: Коман посатиже водећи погодак за Бајерн Foto: Youtube/printscreen

Црвено - бели нису играли слабо у Минхену све до 80. минута имали су само гол заостатка, у неколико наврата били су  у прилици да постигну и погодак,а Марин је у 79. минуту после лепе комбинације могао и да изједначи, али је његов шут завршио десетак цантиметара поред леве стативе. Да су Београђани постигли погодак,  питање је како би се меч завршио. А, онда су уследила два јефтино примљена гола и наш шампион је на крају ипак декласиран.

Тренер Владан Милојевић задовољан је већим делом утакмице, али не и неким грешкама које су његови момци правили.

- Очекивали смо овакву утакмицу, Бајерн има технички сјајне фудбалере и брзе преко бокова. У првом полувремену смо добро парирали нападима Бавараца , али смо у другом много лако губили лопту. Пробали смо да искористимо офанзивну игру Бајерна, да их изненадимо, али нисмо успели. Измене су нам донеле мирноћу, бољи проток лопте у средини терена. На крају, остаје жал због другог, а нарочито трећег гола, који нама не би смели да се десе - рекао је Милојевић.

Стратег црвено-белих није посебну пажњу посветио томе што је Бајерн на крају имао 65 одсто посед лопте.

- Не можете да имате исти посед са њима на овом нивоу, било би тотално нереално да очекујемо да имамо више лопту у ногама од Бајерна у Минхену . А опет, немамо ми за чим ни да жалимо, иако је резултат могао да буде и другачији. Идемо даље, окрећемо се наредним изазовима.

Владан Милојевић захвалан је навијачима којих је било око 5.000 у Минхену.- Предивна је била атмосфера, заиста предиван амбијент. Било је уживање играти.Тренер нашег шампиона после одигране утакмице у најквалитетнијем клупском такмичењу говорио је о шансама своје екипе да дочека пролеће у Европи.


Ковач: Знали смо да ће се Звезда бранити

Нико Ковач, тренер минхенског Бајерна, рекао је да је његова екипа заслужено савладала Црвену звезду.

– Задовољан сам резултатом. Такмичење је тек почело, морали смо добити прву утакмицу код куће. Звезда се борила, са свим што је имала, имали су велики мотив. Ми смо искористили своје шансе, могли смо дати још неки гол. Сада нас очекују други изазови - рекао је Ковач.

Хрватски стручњак каже да је очекивао овакву утакмицу.

- Знали смо да ће се Звезда бранити и играти на контранападе. Имали су две акције у првом полувремену које су могле да се заврше лоше по нас. Заслужено смо победили- додао је Ковач.


- Ми смо и пре утакмице знали да су Бајерн и Тотенхем фаворити, а да ћемо ми и Олимпијакос пробати да урадимо нешто више. Видећемо како ће се ствари развијати, имамо велику жељу да будемо трећи, а како ће се све завршити још је рано прогнозирати – поручио је Владан Милојевић.

Најбољи уз Марка Марина у редовима Црвене звезде био је голман Милан Борјан.

- Тежак пораз, криво ми је што се завршило 3:0 за Бајерн. Могло је да буде 1:1, имали смо сјајну прилику преко Марина, али лопта није хтела у гол. Добро смо се бранили, али мислим да у наредним мечевима морамо играти слободније, даље од нашег гола.   Главу горе, окрећемо се дербију са Партизаном – рекао је голман црвено-белих.


Салихамиџић: Радујем се мечу на Маракани

Фудбалери Црвене звезде поражени су у Минхену од Бајерна са 3:0, а директор Бавараца Хасан Салихамиyић похвалио је београдски тим.

- Мислим да је звезда била опасна, имала је добре акције иако је изгубила 1:0, квалитетан су тим, али да би се прошло даље мора се победити - рекао је Салихамиyић.

Салихамиyћ је прокоментарисао и атмосферу на Алијанц Арени коју су направили гостујући навијачи, као и најбољег фудбалера Црвене звезде.

- Навијачи су направили добру атмосферу, као и увек, они су увек уз екипу Црвене звезде, интересантно је радујем се мечу на Маракани, знам каква је тамо атмосфера, 1991. године сам био на утакмици са репрезентацијом Југославије, па сам могао да осетим ту атмосферу. Марко Марин је сјајан момак, одлично игра и мислим да је он кључни играч Звезде.


Осврнуо се потом Борјан и на акцију Бавараца из које су постигли трећи гол.

- Као да сам га предосетио. Тражио сам четворицу играча у живом зиду, да се припази на Милера и на брзу лопту, али као да ме саиграчи нису чули. Немци су ме ухватили у раскораку и примили смо трећи гол. Дешава се, из ових грешака се учи, идемо даље – прокоментарисао је голман Црвене звезде.

Своје виђење меча дао је дебитант у Лиги шампиона Милош Вулић.

- Веома сам срећан и поносан што сам играо на оваквом нивоу. Било је веома тешко играти против Бајерна, скуп је то великих играча који имају сјајне каријере. Дали смо све од себе, али смо наивно примили два гола, што, надам се, више нећемо чинити. Али, нисмо имали ни среће, јер Марин је имао сјајну прилику - рекао је Вулић.

Кратко се везиста црвено-белих осврнуо и на недељни ,,вечити дерби“.

- Утакмица свих утакмица код нас. Показало се прошле сезоне да тешко играмо са Партизаном. Тако ће бити и сада. Очекујем прави дерби, за сладокусце, па нека победи бољи – поручио је Вулић.

  И. Лазаревић 

 

 

 

 

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести