ХАЈДУК ИЗ КУЛЕ ПОЧЕО ПРИПРЕМЕ ЗА ФУДБАЛСКО ПРОЛЕЋЕ: Нови људи за нови почетак

Фудбалери Хајддука из Куле су данас (недеља) почели припреме за пролећни  део српсколигашког првенства.
s
Фото: Детаљ са првог тренинга кулских „хајдука“, фото: Ђ. Бојанић

Оно што је обележје почетка припрема јесте чињеница да Куљани у пролеће улазе са новим људима, како у струци тако и у организационом делу. Наиме, прозивку играча и свој први тренинг са њима одрадио је нови шеф стручног штаба Хајдука Саша Стојадиновић, а када је организација клуба у питању нови генерални директор је Денис Малешевић, у  Управни одбор је ушло неколико нових људи и све то говори да је пред некадашњим суперлигашем нови почетак. Играче је најпре поздравио директор Денис Малешевић пожелевши им здравље уз поруку да од њих очекује да поштују клуб чији дрес носе, да поштују људе у клубу који ће се потрудити да им обезбеде адекватне услове за рад, једноставно, да се понашају као фудбалери, јер су део клуба светле традиције. Потом је нови шеф струке Саша Стојадиновић са играчима одржао састанак у свлачионици, да би их затим извео на терен, на први тренинг.

У свом првом обраћању медијима као нови шеф струке „хајдука“ о свом доласку у Кулу Стојадиновић је рекао:

- Људи из клуба, из нове Управе су ме контактирали и вођен причом да знам где долазим, у какав клуб долазим, са каквом историјом и традицијом, то је направило обострану жељу и сада сам у Кули – рече Стојадиновић.

Када је ситуација у играчком кадру Хајдука у питању извесно је да су, за сада, клуб напустили Јордан Јовановић, Миле Савковић и Александар Влаисављевић, који је био позајмљен Хајдуку из оџачког Текстилца.

Фото: Саша Стојадиновић, нови шеф стручног штаба Хајдука, фото: Ђ. Бојанић


Каријера Саше Стојадиновића

Саша Стојадиновић је тренерским послом почео да се бави 2001. године са пионирима београдског ИМТ-а, где је касније уврштен у стручни штаб првог тима. Сремчицу је увео у Српску лигу, а ИМТ у Прву лигу Србије. Каријеру је потом наставио у Борцу из Сакула, па Радничком из Обреновца, одакле се враћа у Сакуле, затим одлази у Раднички из Сомбора, па у оџачки Текстилац са којим улази у Прву лигу Србије. Потом се вратио у Раднички из Обреновца у којем је остао до половине септембра прошле године. Стојадиновић је рођен 3. августа 1978. године, селектор је Аматерске репрезентације Фудбалског савеза Београда, а успешно је похађао курс за стицање националне ПРО лиценце Фудбалског савеза Србије.


- Играчки кадар је тренутно у формирању. Првом тренингу присуствује мала група играча, неки су се јавили да су болесни, повређени и Управа увелико ради на томе да што пре направимо једну селекцију да можемо да кренемо у континуиран рад. Ову недељу пред нама ћемо искористити како за рад тако и за формирање играчког кадра – истиче Стојадиновић.

Комплетне припреме фудбалери Хадука ће одрадити у Кули, што на главном стадиону, што на теренима на Вашаришту, а у склопу припрема планирано је да буде одграно и шест контролних утакмица. Позната су четири противника, а траже се још два ривала за непопуњене викенде. Први контролни сусрет фудбалери Хајдука ће одиграти  већ у наредну суботу са Сутјеском у Бачком Добром Пољу, затим ће снаге одметири са Бечејом, Радничким из Обреновца, а генерална проба ће бити дуел са сомборским Раванградом.

Наравно да присталице Хајдука интересује какве су амбиције њиховог клуба у пролећној полусезони.

- Амбиције су да се летвица подигне на један виши ниво: и организационо и тимски и у самој игри, јер неке ствари морамо да променимо и једноставно да будемо бољи – подвукао је нови шеф стручног штаба Хајдука Саша Стојадиновић.

Ђ. Бојанић

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести