Фудбалери Хајдука спремно дочекују наставак првенства: Куљани уверени у опстанак

Сутра почиње пролећни део првенства у Српској лиги група Војводина, у којој се такмиче фудбалери Хајдука.
bacic
Фото: Слободан Бачић, фото: Приватна архива

Куљани су јесен завршили на предпоследњем месту на табели, свесни да им у пролећном делу предстоји грчевита борба за опстанак међу српсколигашима. Да би одговорили захтевима те борбе фудбалери Хајдука су се морали максимално добро припремити.

- Припреме смо завршили успешн - каже тренер Хајдука Слободан Бачић. - Нема повређених играча, момци су максимално испоштовали своје обавезе. Наравно, било је и неких пропуста, ствари са којима у игри нисмо претерано задовољни, али има и доста добрих ствари, а ми ћемо као и сваки тим покушати да сакријемо мане.

Фдбалери Хајдука су у склопу припрема одиграли шест контролних утакмица и како рече шеф струке Бачић било је шарено: плаћа се данак неисукуству у неком тактичком делу који неки играчи нису прошли у неком  ранијем периоду, али „хајдуци“ то покушавају да надокнаде жељом, ентузијазмом, младошћу, тако да их чека „вруће“ пролеће. Но, Бачић истиче да мора да буде оптимиста гледајући их како раде свакодневно, колико се труде и залажу, уверен да ће његова екипа на крају изборити опстанак.


На списку 26 фудбалера

За пролећни део првенства лиценцирано је 26 фудбалера Хајдука. То су голман Миљан Дринчић, Лука Костић (дошао из Црвенке), Аљоша Лончар (дошао из Радничког 1912 из Сомбора), Никола Масалушић (дошао из суботичке Бачке), Дејан Живков, Момчило Арежина (дошао из адорјанске Тисе), Илија Јовановић, Милан Богићевић, Душан Слијепчевић, Никола Марић, Михаило Божовић, Видо Марковић (дошао из бачкопаланачке Бачке), Бошко Паповић (дошао из скопског Работничког), Слободан Лалић (вратио се из Румуније), голман Никола Главичанин (дошао из румског 1. маја), Небојша Поповић, Јован Радмановић, Зоран Вуковић, Слободан Вуковић, Никола Варга, Александар Миликић, Александар Влаисављевић, Андрија Ћоровић, Димитрије Шијачки, Радивој Јовић и Синиша Павловић.


У пролећној премијери фудбалери Хајдука иду у госте Омладинцу из Нових Бановаца.

- Домаћин увек незгодан противник, чврст, јак. Дуго селектирана екипа са изузетно добрим тренером Стевановићем који гаји један агресиван фудбал, али ми нећемо отићи са белом заставом и покушаћемо да направимо оно што је најбоље, спремити се за један фудбалски рат, па шта буде – рекао је шеф стручног штаба Хајдука Слободан Бачић.

Ђ. Бојанић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести