Хасанагић: Памет у главу, ми "омладина" да не излазимо

БЕОГРАД: Легендарни центарфор Партизана Мустафа Хасанагић позвао је све да буду дисциплиновани у борби против корона вируса и покажу социјалну солидарност.
hasanagic
Фото: Youtube Printscreen

"Невероватно је, али реално да је један вирус сатерао у куће цео свет. Потребно је остати прибран, не паничити, бити одговоран и дисциплинован, никако не излазити без преке потребе, а ми “омладина“ уопште. Сад је потребно показати социјалну солидарност и не схватати олако опасност пандемије. Свако може да буде на удару, иако људи размишљају да то њима не може да се деси", рекао је Хасанагић, који ће ускоро напунити 79 година, за сајт црно-белих.

Члан чувене генерације Партизана из 1966. године додао је да је он ситуацију схватио крајње озбиљно, да је код куће и да не прима посете.

"Кад је лепо време са супругом изађем у басту, гледам телевизију, пратим вести и медије. Сад је идеалан моменат за све друствене игре, добре књиге, а модерне технологије помазу да се преко телефона испричам са децом и унуцицима. Проћи ће и ово, треба бити стрпљив, као сто изрека и казе “стрпљив-спашен“. Ко излази нек стави маску и све неопходно. Што се тиче фудбала и фудбалера, ни они нису постеђени. Овај вирус не бира ни професију, ни нацију. Памет у главу и ово ће проћи, само што је поента да прође са што мање људских жртава, а о последицама економским и другим о том потом", истакао је Хасанагић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести