ХИЉАДУ ПОЛИЦАЈАЦА У ЛАЈПЦИЈУ У ПРИПРАВНОСТИ ЗБОГ „ДЕЛИЈА“ На стадион зведаши ће моћи само уз карту и пасош

Само неколико часова пред окупљање Делија у центру Лајпцига, на „Рихард Вагнер плацу” немачка полиција издала је специјално саопштење.
1
Фото: Youtube Printscreen

Утакмици између Лајпцига и Црвене звезде у трећем колу Лиге шампиона велика је безбедносна провера за полицију у Немачкој. Тим поводом органи реда из Лајпцига затражили су помоћ колега из околних региона, како би одржали ред у граду и како би све прошло без инцидената.

Како је саопштено на улицама града Лајпцига биће јединица коњице и хеликоптери, који ће помагати интервентној полицији. Ту ће бити и савезна полиција и друге снаге из Саксоније-Анхалта и Мекленбурга-Западне Помераније. Укупно биће 1.000 полицајаца на улицама града.

„На периферији града Лајпцига биће контролни пунктови на главним приступним путевима за праћење долазног и одлазног саобраћаја. Поред тога, мобилни контролни тимови су намењени да подрже хитне службе. Речено је да ће те вечери доћи до промена у друмском саобраћају. Паралелно са фудбалском утакмицом биће одржан и мали сајам на Котавегу у непосредној близини стадиона. Меч ће почети у 21.00 сат, а стадион ће бити отворен од 19.00 часова", наводи се у полицијском саопштењу

Навијачи Црвене звезде морају да понесу пасош на утакмицу, како би уз карту могли да уђу на Ред бул Арену.

Познато је да су навијачи актуелног шампиона Србије и првака Европе и света 1991. веома гласни и бучни. Понекад су спремни за нереде и физичке нападе, посебно током гостовања, пишу немачки медији.

А у Лајпцигу је велики број звездаша с разних крајева света. Међу њима је бивши капитен кошаркашке селекције Црвене звезде Марко Симоновић. Каква су његова очекивања од вечерашње утакмице погледајте у видеу испод:

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести