„ДЕЛИЈЕ” УЗБУНИЛЕ НЕМЦЕ ПРЕД УТАКМИЦУ ЗВЕЗДЕ У ЛИГИ ШАМПИОНА Немачка полиција се дигла на ноге, коњица и хеликоптери стижу у Лајпциг!

Фудбалери Црвене звезде у среду од 21 час гостују Лајпцигу у трећем колу групне фазе Лиге шампиона.
1
Фото: Youtube Printscreen

Покушаће чета Барака Бахара да стигне до прве победе ове сезоне, а имаће и велику подршку навијача. Очекује се да ће 2.000 Делија доћи у Лајпциг и немачка полиција дигла се на ноге, те озбиљно спремила за госте из Србије.

- На периферији Лајпцига, на главним приступним путевима, биће постављени пунктови за контролу долазног и одлазног саобраћаја - наводи се у тексту који је пласирао „Лајпцигер Фолксцајтунг", те додаје да су Делије кроз историју знале да направе инциденте:

- Познато је да су навијачи актуелног шампиона Србије, некадашњег првака Европе и света, веома бучни и еуфорични. Понекад приликом Звездиних утакмица, посебно на гостовањима, долази до нереда и физичких напада. У Берну, крајем августа 2019. године,петоро људи је повређено током марша београдских навијача.

Фото: Tanjug (AP Photo/Dave Thompson)

Појачане полицијске снаге

Такође, исти портал наводи и да ће у Лајпциг стићи полицијске снаге из других покрајина, те да ће на терену бити интервентна бригада, коњица и хеликоптери.

Занимљиво је и то да службе обезбеђења Ред Бул Лајпцига немају толеранцију када виде навијаче противничког клуба ван ограђеног сектора, па су тако, према сазнањима до којима су дошли, на мечу против Бајерна из Минхена који је одигран у оквиру Бундеслиге и завршен 2:2, поједине присталице баварског великана морале да напусте стадион јер су се нашле ван своје трибине.

Да је обезбеђење у Немачкој појачано уверио се и наш извештач јер је полиција на уласку у ову земљу детаљно претресла сва возила са српским таблицама.

Новинари и обезбеђење Црвене звезде стигли су до Немачке, а ускоро се очекује и велики број Делија. Звездини навијачи окупиће се у среду у 17 часова на „Рихард Вагнер Плацу” и одатле ће кренути кортео до стадиона.

И понеси шал!

„Сви у Лајпциг! Све Делије које путују за Лајпциг обавештавамо да ћемо се у среду наћи на ‘Рихард Вагнер Плацу’ од 17 часова. Одатле ћемо, кад се скупимо, кренути заједно до стадиона у кортеу. Још једном подсећамо све Делије да у среду сви носимо шал на утакмици”, стоји у саопштењу навијача.

(Дневник, Kurir.rs) 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести