ХОЛАНДСКА ТУЖИТЕЉКА ТВРДИ ДА СУ ПАНКОВ И ЖОЗУЕ ОПРАВДАНО УХАПШЕНИ Особе осумњичене за тешка кривична дела; Ипак пуштени из притвора

АЛКМАР: Холандска тужитељка Диње ван Ботзелер рекла је данас да је одлука полиције да ухапси фудбалере Легије, Србина Радована Панкова и Португалца Жозуеа, оправдана и изнуђена.
Tvitter printscreen/Piotr Kamieniecki @PKamieniecki
Фото: Tvitter printscreen/Piotr Kamieniecki @PKamieniecki

"Одлука тужиоца о притвору играчима није олако прихваћена и унапред је разговарано на ту тему са полицијом. У питању су особе осумњичене за тешка кривична дела за које ће тужлаштво, као и у сваком случају, пажљиво проценити даље мере. Пољски медији су фудбалере приказали као жртве интервентне полиције, али то није тачно. Силу су употребили играчи. Хапшење је последња мера, изнуђена и потпуно оправдана, полиција то не ради без разлога, сигурно не у случају играча после међународне утакмице“, наводи се у изјави Диње ван Ботзелер која је достављена холандским медијима.

Панков и Жозуе пуштени из притвора у Холандији

ВАРШАВА: Српски фудбалер Радован Панков и његов саиграч из Легије Жозуе, пуштени су из притвора у Холандији и ускоро ће стићи у Пољску, саопштио је данас Фудбалски клуб Легија на званичним налозима на друштвеним мрежама.

"Жозуе и и Радован се враћају у Пољску", објављено је на друштвеној мрежи "X" (бившем Твитеру).

Нису саопштени детаљи, а очекује се да ускоро клуб изда званично саопштење.

Панков и Жозуе су били ухапшени у четвртак увече због инцидената који су се десили после утакмице између њихове Легије и АЗ Алкмара. 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести