Хрубик из Словеније слетео у Инђију

Талентовани леви спољни Давид Хрубик,  након успешних наступа у Лозани и Рудару из Велења, врати се у Србију, у редове суперлигаша Инђије.
David Hrubik/Prvatna arhiva
Фото: Приватна архива/Давид Хрубик

Уговор са Рударом му је истекао па је због тренутне ситуације са вирусом  одлучио да каријеру настави у Инђији.

- Ковид је много тога  променио за ових годину дана. Уговор са Рударом  ми је истекао, имао сам понуда клубова из Словеније и окружења,али сам одлучио да се вратим у наш фудбал – каже Хрубик, који је каријеру градио у Војводине, Пролетеру и Мачви, а играо је неколико утакмица за младу репрезентацију Словачке.

Имао је Хрубик понуда наших и иностраних клубова .

- Жеља ми је била да се вратим у Србију па иностране понуде нисам ни разматрао. Најупорнији да ме доведе био је спортски директор Инђије Иван Ивовић. Коректан разговор и понуђени услови су учинил да потпишем за Инђијце на две године.

Екипа Инђије налази се на припремама у Турској. У првој победи против руског Чертанова (2:1) Хрубик је од тренера Челара  добио прилику да дебитује

- Брзо сам се уклопио у новој средини , јер  у екипи влада одлична  атмосфера и здрава конкуренција. Драго ми је што је деби протекао како се само пожелети може. Презадовољан сам игром и асистенцијом Пантелићу код гола одлуке, наравно и победом. Посебно ми је драго што су у акцији учествовала двојица играча из Војводине Нешковић и стрелац Пантелић, који  као и ја имају сличан развојни пут.

Инђији на пролеће предстоји грчевита борба за опстанак.

- Велики су изазови пред нама и зато је веома битно да се добро припремимо и да од премијере са Чукаричким почнемо освајање бодова. По оном  до сада виђеном сматрам да имамо квалитета да сачува,о елитни стаус - верује Давид Хрубик и поручује да ће  се квалитетним играма на прави начин одужи челницима новог клуба.

Спортски директор Инђије Ивовић је велики оптииста око опстанка, још јесенас је најавио да ће се екипа појачати и да ће се ваљано спремити за пролећне изазове.Дошао је заиста квалитетан фудбалер Давид Хрубик, а ваља очекивати да ће још које појачање слетети у инђијско фудбалско јато.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести