ИГРА СЕ ВОЈВОЂАНСКИ ДЕРБИ: Довољно мотива за најбоље Вошино издање

Двонедељну првенствену паузу фудбалери Војводине искористили су за мини припреме на Златибору.
Л. Бакмаз
Фото: Л. Бакмаз

У седмом првенственом колу, гостоваће код Спартака у Суботици. Позитиван резултат намеће јој се као императив. Што због чињенице да у минулих пет сусрета није победила Суботичане, више због учинка испод планираног салда на почетку сезоне. Поред изазова на терену, међутим, тренер Поповић суочен је са кадровским проблемима: капитен Чумић је променио средину, а у болници је завршио нападач Болинги.

 -Када добијете такве вести, какве су информацфије о здравственом стању Болингија, онда утакмица пада у други план – искрено је сусрет са новинарима започео тренер Војводине Ранко Поповић. – Сви у клубу пожелели су му брз опоравак и, ако бих тако могао да кажем, да ова утакмица буде мотив више свима да одиграмо и за њега. Када се тако нешто деси, онда знате шта су приоритети у животу. Немамо ми никаквих проблема, за утакмицу смо се припремали на најбољи начин. Желео бих да се још једанпут захвалим председнику и његовим сарадницима на условима које су нам омогућили за квалитетан рад изван Новог Сада.

Недовољан ниво кондиционе припремљености фудбалера био је један од момената који су тренера определили да првенствену паузу искористе за боравак на теренима Златибора.


Подршка Чумићу и жал за њим

Одлазак капитена Николе Чумића одразиће се на састав тима и његову игру, барем у сусретима који следе.

-Жао ми је што је Чуме отишао – рекао је Поповић. – Људски, опет, драго ми је да је отишао, сам је то желео. А кад играч то пожели требало би да му изађете у сусрет, јер од незадовљног играћа немате ништа. Али, ћао ми је због тога што ми нећемо да будемо у прилици да видимо колико се Чумић за седам злкатиборских дана променио и шта је он тамо све радио. Бижу пресрећан као човек уколико он то у Рубинму све и примени, као што је сада почео да ради. Недостајаће нам, али не би требало да на такав начин размишљамо. Видим добру вољу у клубу, видим снажну мотивацију и код председника... Тражили смо замену, нешто смо и видели... Шта год да буде, ако неко дође, добродошао је, радоваће нас, ако не, имамо ми ту с ким да радимо, можда неко и изненади. 


-Много ми је значио боравак на Златибору, не само због физичке припреме – наставио је Поповић. - Од када сам дошао нисам имао ни времена да упознам колектив. На тренингу је то једна ствар, али када сте неколико дана заједно, проводите заједно време, тек онда видите с којим дивним људима радите. Што се Спартака тиче, све је мање-више познато, знамо ми њих, они знају нас, а мени је најважније шта ћемо ми да радимо. Уколико будемо радили тако како смо и тренирали, мислим да ће то да буде нешто лепо, а резултат такав какав ми очекујемо. Уз поштовање Спартака, који је минулих дана потписао уговоре са тројицом нових озбиљних играча, имамо довољно мотива да се представимо у најбољем светлу.

Данашњи војвођански дерби у Суботици, између Спартака Ждрепчеве крви и Војводине почеће у суботу од 20.15 часова. Пренос је на каналу Арена премиум 1 (А1П).

Л.Бакмаз

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести