Илибашић: Бачка мора боље у Првој лиги

Одиграно је десет кола, у оквиру Прве фудбалске лиге Србије. Дојучерашњи суперлигаш бачкопаланачка Бачка, налази се тренутно на деветом месту са тринаест освојених бодова.
fudbal
Фото: Dnevnik.rs

Мало ко је у табору Бачкопаланчана, пре почетка овогодишње сезоне слутио да ће се екипа, која је доживела низ промена у играчком кадру, након десет одиграних кола наћи у другом делу табеле.

Пре почетка овогодишње сезоне, чак је наговештен и експресан повратак у Суперлигу. Међутим. ако је судити по досадашњим  резултатима, од тога, бар за сада, нема ништа.

- Готово да се нико од навијача, као ни од чланова Управног одбора, пре почетка првенства, није надао да ће се Бачка након првих десет одиграних кола, наћи на деветом месту на табели. Јесте, да бодовна разлика измеђи Бачке и тренутно првопласиране екипе Динама, није велика - свега пет бодова , ми који водимо овај клуб, нисмо ни мало задовољни резултатима у првих дсесет кола. Остварени резултати, нису у складу са нашим очекивањима, а на крају крајева и амбицијама. Ми заиста имамо једну парадоксалну ситуацију, да играчи након 50 минута игре физички падају. То је најбољи показатељ, да је наша екипа физички потпуно неспремна - тврди Срђан Илибашић.    

Бољи резултати се наизиру Паланчани су у купу савладали крагујевачки Раднички.

-  Ми који водимо овај клуб, и даље верујемо у ове играче.  Сматрамо да они могу боље и више. Разочарање постоји, али ми гледамо у боље сутра.. Нама је потпуно јасно, да наши играчи нису физички спремни, јер летње припреме нису добро одрађене. Са друге стране, не можемо да схватимо и нећемо никада оправдати да се неко не залаже када истрчи на терен. Бачка је била  велики клуб, јесте и она је испред свих нас, а тако ће бити увек.  Клуб је на правим и здравим основама, тренутно имамо кризу резултата, што никао не значи да ће се она наставити и у будућности – каже Срђан Илибашић, директор бачкопаланачке Бачке.     

М. Ђ. Кременовић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести