Илија Бабић верује да ће Младост ГАТ изборити опстанак

После победе над пољским Сласком (1:0) и пораза од мађарског Сегедина (0:2), за фудбалере Младости ГАТ на ред је дошла утакмица без голова и победника.
2
Фото: Младост ГАТ

Против јапанског тима Хирошиме, иако су имали већи број веома добрих прилика, Новосађани нису успели да затресу мрежу ривала из „земље излазећег сунца”. Ученици тренера Љубомира Ристовског имали су иницијативу током веће дела утакмице, а најзрелије шансе пропустили су да реализују Ђорђе Денић, Милан Видаков и млади Драгољуб Радоман.

Тренер Гатоваца, међутим, може да буде задовољан оним како је екипа изгледала, јер је утисак да она игра све боље и наговештава да ће имати шта да каже на пролеће, када буде уследила битка за опстанак у елитном друштву. Уз то, сам састав млађег новосадског суперлигаша све је бројнији и квалитетнији, што је потврдио и недавни долазак Американца француског порекла Ромејна Гала, донедавног првотимца шведског Малмеа. Ристовски ће, како ствари стоје, бити на „слатким мукама” када буде одређивао стартну поставу, а навијачи Младости ГАТ, убеђени смо, имаће право да захтевају много боље резултате и очекују победе својих миљеника.

- Утакмица с Хирошимом није била ни мало лака, напротив - рекао је све бољи Илија Бабић, младић из Шајкаша, који је међу Гатовце стигао на позајмицу из Црвене звезде. - Било је у њој обострано пуно трке, није било прилике ни за какво опуштање и права је штета што нисмо искористили бар једну од прилика које смо створили и уписали победу.

Разлога за задовољство због оног што капитен Алекса Милојевић и његови саиграчи у Анталији раде, имају и стручни штаб и чланови руководства који су у Турској с екипом. Екипа показује, слажу се извештачи с лица места, свакодневно напредује и наговештава много успешнији наставак борбе за бодове.

- Делујемо све боље и боље. Као и моји саиграчи, верујем да ће до почетка првенства све то изгледати баш онако како смо то и замислили да буде. Убеђен сам да ћемо да остваримо циљ који смо пред себе поставили, а то је да изборимо опстанак у Суперлиги - поручио је Бабић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести