ИMА ЛИ ШАНСЕ ЗА ВОШУ Без голова и бодова у прва три пролећна кола 

НОВИ САД: Порази фудбалера Војводине у прва два пролећна сусрета у наставку Суперлиге, доживљени од Црвене звезде у Београду и Радничког на “Карађорђу”, објективно гледајући, никако нису били неочекивани.
1
Фото: J. Grlić

Две тренутно наше најбоље екипе  важиле су за фаворите у односу на Новосађане и тај епитет су на терену и оправдале. Актуелни шампион је био убедљив (4:0), а Нишлије су морале да се помуче, до бодова су стигле захваљујући  поготку Радована Панкова.

У дуелу с Вождовцем тренер Воше Радован Кривокапић видео је прилику да се упишу први бодови у наставку сезоне, верујући да форма екипе иде узлазном путањом и да успавани стрелци, по неписаном закону вероватноће, морају једном да прораде. Нажалост навијача новосадске екипе, оваква очекивања нису се испунила и трећи пут заредом погнутих глава напустили борилиште (0:1). Гол дефанзивца Микића постигнут у 88. минуту, после грубе грешке одбране Воше, пресудио је по питању победника. А новосадски стрелци... Они су поново били успавани, невидљиви и продужили су сада већ дуг период поста на читавих 513 минута.


ДАНАС У 19 ЧАСОВА Седница  Управног одбора

Председник ФК Војводина Душан Влаовић за вечерас у 19 часова сазвао је хитну седницу Управног одбора.

- Заказао сам седницу без обзира на то који чланови УО ће моћи да на њу дођу. Очекујем, наравно, да се сви одазову на позив, јер катастрофални резултати првог тима налажу то да не можемо да чекамо ни дан више. Већ у среду пред екипом је нова утакмица и кључна тема о којој ћемо расправљати биће управо резултати.


Признао је Радован Кривокапић да је пораз био изузетно болан и за њега и за тим који предводи. Поновићемо, међутим, да је неизводљиво стићи до победе без постигнутог поготка, практично и без правих прилика. Јесте Војводина створила неколико ситуација пред голом домаћина које су мирисале на гол, али би онда уследила ужасно лоша завршница и шутеви који су одлазили далеко од мете. Једино је Бојан Матић, младић који је дочекан с одушевљењем и надом да ће баш он бити тај који ће покренути екипу, имао солидан покушај. Ипак, није захватио лопту онако како је желео и она је, лагано, одскакутала поред леве стативе Кнежевићевог гола.

Новосађани су изгубили због јалове игре, а не због грешке из 88. минута. Они јесу трчали, показујући одређену жељу да напокон крену у трку за плеј-оф, али је, када се подвуче црта, то било јако мало од екипе која жели да се пласира у доигравање за титулу и европске визе. Играли су, такав утисак се стекао на трибинама, у великом грчу, а из тога су проистицале грешке на средини терена и ривалу омогућавале да прети. Иако без повређених Ступаревића и Сикимића, “змајеви” су се мушки борили и изборили за њих три огромна бода, који су их увели у финиш који може да им донесе и плеј-оф.   

Све чешће се међу новосадским љубитељима фудбала може чути питање да ли има Војводина уопште тим и играче који су способни да се пласирају међу првих осам екипа у Србији. Одговор на ту дилему добићемо најкасније после 30. кола лиге, али је већ сада јасно да је игра прилично танка и да екипа нема истинског лидера на терену. Због чега је то тако, питање је и за струку и за људе из осталих клупских структура.


Биће ротација у тиму

Згуснути распоред који следи натерао је играче Војводине да јуче одраде тренинг опоравка и практично почну припрему утакмице са Спартаком.

- Немамо времена за одмор, јер је пред нама озбиљна и напорна серија утакмица - објаснио је Кривокапић. - Мораћемо да правимо одређене ротације унутар тима и то сам наговестио играчима. Рачунам на све њих: неки ће добити већу, неки мању минутажу, али ће сви бити у комбинацији. Нема предавања, као играч био сам борац и нема разлога да сада не буде исти случај. То је фудбал, али је суштински најважније да момци најзад схвате да играју у великом клубу, да су чланови Војводине и да су обавезе и очекивања од њих велики.


Невоља никада не наилази сама, па ће у периоду од 6. до 17. марта црвено-бели одиграти чак четири утакмице. У среду им у госте долази Спартак, тим пред којим је борба за опстанак, а у суботу чека их гостовање у Крушевцу. Потом их, поново у среду, 13. марта, очекује куп утакмица у Нишу, а последњи дуел у циклусу Роцков и другови ће одиграти 17. марта, када ће бити домаћини тиму Чукаричког. Шта може да се очекује од, барем до сада, немоћних Новосађана, није лако одгонетнути. Све кредите они су одавно потрошили, многи каравани су већ прошли поред њих и алиби било које врсте више не постоји. Али, шанса за улазак у плеј-оф и даље није изгубљена. Тако је барем у најави, а шта може да им донесе и понуди стварност - видећемо у предстојећим данима.

А. Предојевић 

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести