Инђија победила нишки Раднички у првом мечу плеј-аута за опстанак у Суперлиги

Инђија – Раднички (Н) 3:1 (2:0)
lopta
Фото: pixabay.com

После прве утакмице баража за попуну Суперлиге Србије екипа Инђије је у сусрету са Радничким стекла два гола предности, међутим, мора се рећи са Нишлије у већем делу сусрета били нешто бољи тим, али су се „зелоно – бели“ успешно бранили и онда из контри претила.

Таква тактика донела им је и победу и предност од два гола, али чини се да питање која ће се екипа следеће сезоне играти у Суперлиги пасти на Чаиру, али за сада Инђијци су пред вратима елите. По тешком тереном натопљеном кишом у уводним минутима боље су се снашли фудбалери Инђије, који су већ после десетак минута повели. После лепе акције по деној страни, Радосвљевић је добио лопту негде петнаестак метара од гола Нишлија. Варком тела успео је да се ослободи одбрамбених играча и из опкрета погодио леви доњи угао.   

Примљени гол није пореметио Нишлије, који су преузели инцијативу и нападали, међутим, нови гол поново су постигли Инђијци. После контре лопта је дошла до Стевана Стојановића, који је са петнаестак метара погодио мрежу младог голмана Стевановића. А онда су се повукли. Фудбалери Радничког су и даље имали више лопту у својим ногама, али нису успели да створе у првом делу ни и једну изгледнију прилику. Слика на терену ни у наставку се није пуно променула, Нишлије су и даље нападали, а Инђијци су се претежно бранили  и онда из контри покушавали нешто више да учине. У 69. минуту успели су да погоде и мрежу Радничког, али после ВАР провере досуђен је офсајд позиција. У јеку највећих напада Нишлија Инђијци су постигли и трећи погодак. После једне дугачке лопте Славиша Стојановић је грудима примио лопту, заобишао двојицу фудбалера Радничког, ушао у шеснаестерац и онда спољном са десетак метара поред голамана Стевановића погодио мрежу.  

Само неколико минута касније Раднички је успео да смањи резултат, Лазар Павловић је ушао у шеснаестарац и онда резантним ударцем погодио леви горњи угао. Већ у следећем нападу Нишлије су могле до новог поготка, али са доста среће Чупић је успео да отклони опасност. А у надокнади Чупић је прво одбранио шут Јамкама, а онда и Белаковића.

ИНЂИЈА: Стадион „Тојо Тајрес“, гледалаца 1,500, судија Трифковић (Београд), стрелци: Радосављевић у 7. и С. Стојановић у 22. и 80. За Инђију, а  Павловић у 86.  минуту за Раднички. Жути картони: Стевановић, Радосвљевић, Чупић (Инђија), Месаровић (Раднички).

ИНЂИЈА: Чупић 8, Кукољ 6,5 (Србијанац), Мијаиловић 7, Рађен 7, Десанчић 6,5(Ракић), Недељковић 6.5 (Ђоковић), Вуковић 6,5, . Д. Стевановић 6,5(М. Стојановић). Ђурић 7, Радосављевић 7, С. Стојановић 8.

РАДНИЧКИ: Стевановић 5, Јамкам 7, Јовичић 6, Савић 6, А. Стојановић 6, Марјановић 6,5, Месаровић 6(Павловић 7), Пејовић 6,5., Мићин 5,5(Цветковић, С. Јовановић), Шкрбић 5,5, Белаковић 6,5.

 Г. Ковач   

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести