ИНТЕРВЈУ: Александар Месаровић, талентовани фудбалер Војводине

ЗЛАТИБОР: Петорица омладинаца Војводине тренирају с првим тимом и маштају да заиграју на главној фудбалској сцени.
aca mesarevic
Фото: Dnevnik.rs

Шеф стручног штаба Радослав Батак на Златибор је повео осамнаестогодишњаке Александра Месаровића и Петра Мићина, као и годину дана млађе Кристијана Живковића, Младена Деветака и Вукашина Пилиповића. Поразговарали смо са Месаровићем, момком који је почео и девету годину боравка у Воши и који се све озбиљније намеће добрим партијама за сениорски тим.

„Задовољан сам што сам на првим сениорским припремама и што су ме искуснији саиграчи лепо прихватили. Немам посебних проблема иако је чињеница да је ритам рада пуно тежи него у млађим категоријама. Подносим све то доста лако, а помоћ стручног штаба и старијих играча додатно ми олакшава напоре. Уз то, утакмице у којима сам током протеклих дана наступио биле су ми прве у сениорској конкуренцији.

Играш на позицији плејмејкера и приметно је било у две контролне утакмице да преузимаш одговорност и да умеш дакомандујешсаиграчима?

„Таква је моја позиција у тиму и свиђа ми се то што свако овде ради свој део посла. Физички сам добро припремљен и трудим се да играм главом, односно да брзо размишљам. Волим да асистирам, понекад више него да савладам противничког голмана, мада, искрено, немам ништа против ни када затресем ривалову мрежу.Сматрам да асистенција вреди таман колико и гол.“

Очекујеш ли да можеш да се избориш за место у првом тиму?

„Лагао бих ако бих рекао да се не надам да ћу добити прилику, тим пре што међу актуелним играчима немамо, услобно речено, правог организатора игре. Додуше, то може да одигра Дејан Мелег, али он је много кориснији и по противника опаснији када игра иза шпица, тако да видим простор и за себе. Наравно, свестан сам да морам много да радим и напредујем, али ме мотивише и само сазнање да полако проналазим своје место у првом тиму.“

Све озбиљније се намећу и твоји исписници из Вошине школе?

„Живковић игра и тренира јако добро, исто се односи и на Мићина и на Деветака. Тако је то када се прође Вошина школа фудбала. Истина је да у прошлој сезони нисмо имали баш најбоље резултате, били смо седми у Омладинској лиги Србије, али поседујемо квалитет.“

Имаш ли неког фудбалског узора?

„Не бих могао да издвојим ни једног играча посебно. Чак бих пре рекао да немам идола, већ да се трудим да изградим сопствени пут. Раније је било доста примедби на моје понашање, али сам „наместио“ главу и решио да урадим све што је до мене да успем у фудбалу. Пуно ми значи подршка тренера Батака и његових сарадника Бојана Незирија, Милана Белића, Зорана Репца и Драгана Лесковца, јер сам с њима радио и у млађим категоријама и имамо фино израђен међусобни однос. Сада је све на мени, спреман сам да одговорим изазову.“

Одлазиш ли често кући у Крчедин?

„Кад год ми се укаже прилика - одем. Тамо имам породицу, два млађа брата, који играју фудбал, и сестру. Њихова подршка ми улива додатну снагу и решеност да успем“, јасан  је Александар Месаровић, момак који је прошао кроз све млађе репрезентативне селекције Србије и који је, без сумње,перспектива Војводине. 

Текст и фото: А. Предојевић

Данас провера са Зетом

Данас ће фудбалери Војводине одиграти и трећу контролну утакмицу, а ривал ће им бити црногорски прволигаш Зета из Голубоваца. Утакмица се игра у СЦ Швајцарија, а тренер Новосађана Радослав Батак наговестио је да ће шансу пружити играчима на које најозбиљније рачуна и на почетку квалификација за Лигу Европе 29. јуна.

Сусрет Војводина – Зета почиње у 18.30 часова, а до краја припрема на Златибору, барем према плану рада, црвено-бели више неће играти припремне дуеле.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести