ИНТЕРВЈУ Михајло Нешковић: Играће Воша у Европи

НОВИ САД: Као дванаестогодишњи дечачић Михајло Нешковић (20) је  из родног Шида дошао у омладинску школу Војводине с намером да открива и савлађује тајне фудбала.
1
Фото: J. Grlić

Од тада је, ево, прошло осам година, Миња је прошао све узрасне категорије црвено-белих, фудбалски је стасао и већ неколико сезона члан је сениорског погона. Није се још увек изборио за стандрадно место међу најбољих 11, али, када је здрав, тренер Ненад Лалатовић често му указује прилику да заигра, верујући у његов потенцијал.

Нажалост, Нешковић се повредио овог пролећа на тренинг утакмици с Цементом и од тада је ван такмичарског погона, трудећи се да, уз помоћ клупског лекара др Владимира Чолаковића и двојице физиотерапеута Горана Маријана и Немање Мијића, залечи озледу тетиве и зглоба.Дане паузе талентовани фудбалер проводи у Срему.

- Трудим се да одрадим све оно што је пред нас поставио кондициони тренер Саша Семереди, али и трчим и учествујем у онлајн тренинзима, заједно са саиграчима. Буде ту простора и да изађем у двориште, али се трудим да не будем на улици, као што нам је и препоручено из клуба. Остали део времена проводим у гледању телевизије и игрању видео игрице ФИФА 2020, која је такође онлајн. Учествујем, наиме, на хуманитарном турниру с још доста наших фудбалера, а те дуеле преноси ТВ канал Спорт клуб. Управо се спремам за окршај с Луком Аyићем, а ако га победим, сутра би ривал требало да ми буде Лука Јовић – каже Нешковић.

Верујемо да су се родитељи обрадовали што сте оволико времена са њима, ако се зна да већ дуго не живите у Шиду?

- Давно сам отишао, али настојим да одем кући кадгод ми то време дозвољава. Наравно да су се мама и тата обрадовали, баш као и млађи брат Милош, који је рођен 2003. године, и који тренира фудбал и локалном Радничком. Упоредо с активностима које сам навео, радим и на даљој рехабилитацији од повреде,  желим да спреман дочекам могући наставак првенства.

Верујете да ће се Суперлига наставити?

- Мислим да хоће. Дуго смо већ без фудбала и сви једва чекамо да поново истрчимо на  терен. Чујем се често са саиграчима и видим да су и они постали већ помало нестрпљиви, али смо, ипак, сви свесни озбиљности ситуације и трудимо се да испоштујемо све оно што је држава прописала.


Надам се скором опоравку

Неугодну повреду Нешковић је зарадио на почетку пролећног дела првенства. После победе у градском дербију над Пролетером (1:0), када је седео на клупи за резервне фудбалере, озледио се у дуелу с Беочинцима и од тада није у конкуренцији за тим.

- Од тада више није било шансе да будем уз такмичарски део екипе, већ сам се посветио лечењу повреде. Ни тренутно, нажалост, не бих могао да будем на располагању тренеру Лалатовићу јер бол није прошао. Јуче сам поново ишао на магнет како бисмо установили у каквом је стању повређено место.Надам се да ће повреда  ускоро остати иза мене и да ћу поново конкурисати за тим.


После серије добрих резултата, прекид такмичења није дошао у добром тренутку за Војводину?

- Ушли смо добро у пролећни део првенства и пауза нас је зауставила онда када смо били у пуном замаху. Међутим, не бринем се превише, убеђен сам да ћемо наставити с добрим играма и победама и да ћемо обезбедити место у Европи. Имамо стварно добру екипу, одличан стручни штаб и све то као да нам гарантује да ћемо испунити оно што смо пред почетак првенства зацртали као спортски циљ.

Да ли сте задовољни тиме колико млади нараштај игра у овој сезони и минутажом коју ви добијате?

-  Млади су заиста добили велику шансу да се наметну. Топић је постао стандардни члан стартне поставе, а Зукић и ја готово у свакој утакмици добијамо прилику да заиграмо. Лично, задовољан сам минутажом коју добијам, али сам и свестан чињенице да смо сви ми још увек млади и да наше време тек долази. Радимо добро, атмосфера у клубу и тиму је изврсна и очекујем наше још боље партије, под условом да нас повреде мимоиђу – поручио је Михајло Нешковић.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести