ИНТЕРВЈУ Стефан Ђорђевић, нови (стари) фудбалер Војводине

БЕЛЕК: Занимљива је фудбалска прича Стефана Ђорђевића, новог играча Војводине. Овај 28-годишњак рођен у Новом Саду, с лоптом је интензивније почео да се дружи у Омладинској школи „Илија Пантелић“ у Ветернику и прошао је кроз све млађе селекције старијег новосадског суперлигаша.
1
Фото: Dnevnik.rs

Стасавао је у генерацији Митошевића, Катаија, Мудринског, Алексића и осталих данас познатих и признатих фудбалера, почео да тренира и са сениорском екипом, али за први тим Воше никада није заиграо. Каријеру је градио у Пролетеру из Новог Сада, суботичком Спартаку, Банату, Вождовцу, Црвеној звезди, Борцу из Чачка, италијанској Катанији и Радничком из Ниша, да би се у матични клуб и родни град вратио ових дана, када је потписао уговор с црвено-белима.

- Првенствено бих желео да се захвалим управи Радничког из Ниша, која ми је изишла у сусрет и омогућила да пређем у редове Војводине – рекао је Ђорђевић. – Моја каријера је некако посебно везана за тренера Ненада Лалатовића, јер сам и буквално растао уз њега од своје 18. године. Када говорим о њему, увек полазим од приче какав је он, јер је реч о добром и поштеном човеку. О његовим тренерским квалитетима најбоље сведоче резултати које је остваривао и остварује, без обзира на то где ради. Волим његов начин рада, као и чињеницу да смо, кад год смо радили заједно, били у врху табеле. Циљеви Војводине у овој сезони добро се знају, идемо да изборимо пласман у Европу, а мој нови клуб је иза себе имао сјајну јесењу полусезону, тако да се надам да ћемо на пролеће бити још бољи. Ту је и Куп Србије, у којем нам је жеља да освојимо победнички трофеј, јер то клуб и Нови Сад, захваљујући условима које имају, апсолутно заслужују. Уз то, рођени сам Новосађанин и то ми је велика жеља.

Прошла је пуна деценија од када сте напустили редове „старе даме“ из Новог Сада. Очекујете ли да ће те се изборити за место у првој постави?

- Ту сам растао, али, осим тренинга са сениорима, никада нисам одиграо званичну утакмицу за први тим Војводине. Сада ћу имати прилику да то остварим, иако сам свестан да ме очекује борба за место у екипи, у којој ће ми директни ривал на позицији левог бека бити млади репрезентативац Србије Младен Деветак. Он је јесенас имао изузетно успешну полусезону, али је пред нама доста утакмица и биће простора за обојицу да допринесемо жељеним резултатима. л На пролеће вас и ваше саиграче очекују велики изазови?


Матићу желим пуно среће

Стефан Ђорђевић и Бојан Матића били су саиграчи тек два-три дана. Први је пре неки дан потписао за Вошу, а други је од суботе увече постао играч Партизана.

- Матић је јесенас одиграо јако добру полусезону и реч је о одличном фудбалеру – рекао је Ђорђевић. – Сада му је Војводина изишла у сусрет и прешао је у редове екипе која нам је конкрент у борби за европску визу. Упознао сам га накратко, из разговора с њим схватио да је реч о сјајном момку и овом приликом пожелео бих му пуно среће у наставку каријере.


- Свесни смо тога, али верујем у нас, као и у тренера Лалатовића, који је такав стручњак да вам чак ни на тренингу не допушта да се ни на тренутак опустите. На старту пролећа играмо с градским ривалом Пролетером, дакле с екипом у којој сам наступао и у којој познајем доста момака. После тога наилази нам сусрет са Црвеном звездом, о којој не треба трошити речи, па нам у госте долази Раднички, у којем смо били и тренер и ја... У сваком случају, увек ћемо ићи на победу, због наших навијача и због реномеа који ужива Војводина.

Први пут ће те, дакле, на „Карађорђу“ заиграти у дресу Војводине. Какав пријем код навијача црвено-белих очекујете?

- Никада неке личне амбиције нисам истицао у први план, већ ми је увек најважније да побеђује тим за који наступам. Тако ће бити и овог пута, нисам тремарош, и потрудићу се да дам све од себе да стигнемо до циља који смо пред себе поставили. Верујем да ће то увидети и навијачи и да ћемо се заједно радовати када се сезона буде завршила – нагласио је Стефан Ђорђевић.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести