ИО ФСГ НС Бараж и у Другој новосадској лиги

Чланови Извршног одбора Фудбалског савеза града Новог Сада одржали су седницу у сали хотела „Стари кровови“, а на њеном обимном дневном реду било је веома занимљивих тема.
ФСГНС/ Са састанка ИО ФС града Новог Сада
Фото: ФСГНС/ Са састанка ИО ФС града Новог Сада

Састанком је председавао први човек ФСГНС-а Новак Кострешевић, а највише се говорило о припремама за предстојеће сезоне у Првој и Другој новосадској лиги, Купу Србије на територији ФСГНС-а и такмичењима млађих категорија.

Међу најзначајним новинама које су донете, издвојило се усвајање Правилника о превенцији намештања утакмица, којим градска фудбалска влада жели да обезбеди максималну регуларност такмичења. Правилником је предвиђен, а на састанку је и изабран инспектор за интегритет и то ће у наредном периоду бити дугогодишњи спортски радник и бивши фудбалски судија Славиша Радовановић из Новог Сада.

- Први пут образовали смо медицинску комисију, на чије чело је изабран др Данијел Жупић, док ће комисију за безбедност предводити Радојле Панић – рекао је Кострешевић. - Комесар за такмичење остао је Срђан Кизић, који је ту функцију обављао и у прошлој такмичарској години. Како је Веселин Аyић именован за комесара за суђење у Војвођанској лиги – Југ, чланови ИО ФСГНС-а на његово место изабрали су Радована Степановића, бившег интернационалног арбитра из Новог Сада.

Што се самог такмичења у Првој и Другој новосадској лиги тиче, у новој сезони оне ће имати по 16 учесника.

- Одлучили смо да уведемо бараж у Другој новосадској лиги, па ће сада у виши ранг директно отићи првопласирани тим, док ће другопласирани играти два сусрета с петорангираним, а, такође у два дуела, шансу за пролазак у Прву новосадску лигу потражиће треће или четвртопласирана екипа. На тај начин обезбедићемо већу регуларност такмичења, јер би се практично сви тимови борили за промоцију у виши ранг, или опстанак у лиги и самим тим, како верујемо, неће бити простора за некакво договарање утакмица.

У Другој новосадској лиги, уз то, после више година одсуства, надметаће се ФК Стражилово из Сремских Карловаца, док ће први пут у њој учествовати и ФК „Петар Пуача“, који је оформио сениорску екипу.

- Међу усвојеним новинама је и вођење такмичења млађих категорија у систему Комет, што ће омогућити већу и јаснију доступност информацијама у тим ранговима, али ће спречити и било какве малверзације клубова у односу на младе фудбалере – подвукао је Новак Кострешевић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести