ИТАЛИЈАНИ ОТКРИЛИ БОГАТУ ПОНУДУ ЈУВЕНТУСА ЗА ОСТАНАК ВЛАХОВИЋА Јуве баш отвара „касицу“

Душан Влаховић је поново неко о ком лепим речима пише италијанска штампа, као једини који пружа партије какве јесу на нивоу реномеа Јувентуса.
s
Фото: Youtube printscreen/ Juventus

Иако је било пре почетка сезоне гласова да би могао да напусти Торино и стигне замена, тада се причало о доласку Ромелу Лукакуа , сада су ипак тема останак и нови уговор. Тако Газето дело Спорт у издању за среду навијачима Старе даме доноси лепе вести, да би Србин могао да ставим потпис на продужетак сарадње.

Влаховић је у зиму 2022. године обавезао останак до 2026, али према наговештајима аранжман ће бити продужен.

Милански лист са насловнице поручује „Влаховић потписује овде”, а све као реакција Јувентуса на гласине да би клубови из Премијер лиге попут Арсенала или Челсија могли да га виде као појачање за нову сезону.

Овај извор наводи да ће спортски директор Кристијано Ђунтоли  сачекати финиш првенства како би знао да ли ће Стара дама обезбедити пласман у Лигу шампиона, а сада јесте у доброј позицији, као и учешће на Светском клупском првенству које доноси велику добит.

Његов циљ је да Душана обавеже уговором до 2028. године и на том плану се увелико ради, пошто одржава контакт са заступником српског фудбалера.

Однос са Дарком Ристићем (менаџер играча прим.аут) је константан, чест и одличан. Њих двојица су разговарали последњих дана. Влаховићев менаџер је поновио да је отворен за дијалог о продужетку сарадње, а директор Јувентуса представио идеју која би могла да задовољни све стране. Влаховић има уговор са растућом платом, кренуо је од седам и по милиона евра (плус бонуси), тренутно зарађује око десет, а 2026, у последњој години уговора, ће инкасирати дванаест милиона евра.

Клуб проучава најбољу формулу којом би спојио потребе обе стране: Јувентусове да амортизује трошкове и центарфорове, који с правом жели већу плату. Ако све елементе имамо у виду, продужетак до 2028. би био најбоље решење - наводи „Газета”.

Влаховић је у великом успону форме и на последњих седам утакмица је постигао девет голова, а укупно 15 на 23 ове сезоне и то јесте упалило лампице у Торину да нешто ураде поводом његовог останка.

(Блиц.рс)

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести