Изгледа да је дефинитивно ГОТОВО! ЕРАКОВИЋ ОДЛАЗИ У СПАРТАК из Москве

Прелазак Страхиње Ераковића у Спартак из Москве питање је тренутка. Руски медији увелико пишу о трансферу уз детаље потенцијалног новог уговора, његово трајање и износ обештећења шампиону Србије.
s
Фото: Youtube printscreen/Arena Sport TV

Реномирани „Спорт експрес“ је пренео и изјаве агената Дејана Јоксимовића и Зорана Павловића, уз подсећање на Ераковићеве почетке и досадашњи ток каријере.

Име Страхиње Ераковића било је изузетно популарно овог лета у Русији. Најпре се појавила информација да Владимир Ивић жели да га види у Краснодару и да су спремни да плате 6,5 милиона евра за овај трансфер. Ове гласине демантовао је познати агент Дејан Јоксимовић. Потом је вест изгубила на актуелности, с обзиром на то да је Ераковић изјавио да би желео да игра у Лиги шампиона, а да је мало вероватно да неки руски клуб у садашњим условима спреман да плати десет милиона евра, што је Црвена звезда захтевала. Време је пролазило, а агент који заступа играча Зоран Павловић потврдио је да постоји понуда Спартака и да је узета у разматрање. Штавише, Спорт експрес је објавио да она износи осам милиона евра, а да је играчу понуђен уговор по шеми три плус једна година - пише између осталог у тексту овог портала, који још наводи:

Ако у Барселони контстантно покушавају да нађу наследника Лионела Месија међу младим талентима, онда је у Црвеној звезди сваки дефанзивац осуђен на поређење са Немањом Видићем. Тако би и прелазак у Спартак био логичан развој Ераковићеве каријере. Легендарни Дејан Станковић је то видео другачије. Бивши тренер црвено-белих, који је повремено Ераковићу давао и капитенску траку, рекао је да га тај играч подсећа на Алесандра Несту. Често се Страхиња због фризуре пореди и са Давидом Луизом, једним од његових идола.

(Србија данас)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести