Јединство из Бачког Петровог Села одустало од баража

Фудбалери Јединства из Бачког Петровог Села убедљиво су освојили прво место Међуопштинске лиге Бачка Топола, Бечеј, Врбас, Мали Иђош, Србобран, примили су пехар и медаље и аплаузом су награђени од навијача, али је радост кратко трајала.
lopta tanjug.jpg
Фото: Dnevnik.rs

Чим се еуфорија стишала, у клубу су сели и размотрили ситуацију у којој су се нашли, после чега је једногласно одлучено да одустају од баража. По правилнику, у Суботичку лигу се директно пласирају само прваци нижих лига које су на крају сезоне имале осам учесника. Остали играју бараж.

- Тачно 42 године је Бачко Петрово Село чекало да освоји да буде првак и да се пласира у виши стрепен такмичења, али то се, ипак, неће догодити. Разочарани смо. Толико смо желели, а сада се испоставило да нисмо у могућности да читав посао приведемо крају. Нико нам није рекао да треба да играмо бараж ако будемо прваци и играчи су уплатили летовања, што значи да у баражу не бисмо имали састав који је освојио прво место. Није поштено да гурнемо у ватру голобраде младиће и да њих кривимо за евентуални неуспех, а старији не могу да откажу породична летовања, а није ни поштено да у аматерском клубу то захтевамо од њих. Понављам, жао нам је што је дошло до раскорака, али не одустајемо од намере да играмо у вишем степену такмичења. Ако не може ове године, даћемо све од себе да се то догоди наредне – поручио је  председник клуба и голман Јединства Тибор Ерег.

Јасно је да ће идуће године МОФЛ имати потребну квоту од осам клубова, јер су из Суботичке лиге испали Будућност из Савиног Села и Еђшег из Малог Иђоша, па ће са садашњих седам међуопштинских лигаша испунити услов да првак може директноу виши степен такмичења.    

В. Јанков

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести