Јединство из Руменке од јесени такмичиће се у Војвођанској лиги: Успех за анале клупске историје

Оно што су генерације фудбалера Јединства из Руменке, села близу Новог Сада, маштале коначно се остварило – стигло се у Војвођанску лигу.
fk jedinstvo
Фото: Нови члан Војвођанске лиге југ Јединство из Руменке, фото: ФК Јединство

Одлука Одбора за хитна питања ФСС да се утакмице аматерских лига неће настављати пласирало је убедљиво водеће Јединство у Новосадској лиги у Војвођанску.

- Наша сезона из снова завршена је на непопуларан начин. Корона је била јача од наших жеља да на терену, а не за зеленим столом,  изборимо пласман у виши ранг. Гледајући на резултате уназад, мишљења сам да смо промовисање од стране челника ФСС и те како заслужили – сматра тренер Владимир Шпоња.

Руменчани су до прекида првенства имали невероватан скород од 18 победа и једним нерешеним резултазом, уз гол разлику 64 дата и свега два примљена гола.

-  Сваки тренер би пожелео овакву групу оданих момака који су све задатке извршавали без поговора, дисали су као један. Да се све ове лепе ствари догоде, поред нас на терену, заслуге припадају агилној управи, на челу са председником Марком Јовановићем. Имали смо заиста идеалне услове да досањамо сан о уласку у виши ранг.

Војвошанска лига биће и много већа обавеза.

-  Још се нисмо окупљали и у консултацији са управом одлучиће се када ћемо прославити велики успех. Како следи дуга пауза до почетка наредне биће и много времена да се ваљано у свим сехментима припремимо за изазове у вишем рангу – поручио је Шпоња.   

М. Поповић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести