Јединство из Руменке одбранило титулу у Купу Војводине

На сјајан начин екипа Јединства из Руменке, под вођством тренера Владимира Шпоње, завршила је најбољу сезону у историји клуба.
С. Шушњевић/ Владимир Шпоња на рукама фудбалера Јединства
Фото: С. Шушњевић/ Владимир Шпоња на рукама фудбалера Јединства

Поред освојеног другог места у Војвођанској лиги - Југ, где јој је, за длаку, у последњем колу измакао пласман у виши ранг, одбранила је победнички пехар  Купа Србије на територији ФСВ. Као и прошле године, „муштерија“ Руменчанима био је Раднички из Зрењанина, који су овог пута савладали резултатом 2:1.

- Увек је теже када браните нешто што је већ освојено, него када то нападате. Иако нам Куп није био примарни циљ, ипак смо се потајно надали да можемо да га поново освојимо и, после свега, поносни што смо постали једна од ретких екипа којима је то успело - рекао је Владимир Шпоња, уз  управу и играче, један од твораца новог успеха.

Шпоња је желео да истакне две важне ствари на победничком путу.

- Снажан утисак на мене оставио је невероватни карактер који је показала моја екипа. После исцрпљујуће сезоне и психофизичке потрошености после разочаравајућег расплета у првенству, момци су још једном успели да победе сами себе. Показали су да су одлични такмичари, издигли се на виши ниво и заслужено сачували пехар. Друга ствар била је сјајна, млада екипа Радничког, испред које су. сигуран сам у то, у будућности високи домети. Можда је Зрењанинце притисак реванша и повољног резултата спутао да покажу и више, али се, и поред неуспеха. видело о каквом потенцијалу се ради. Печат колеге Кандића био је приметан на сваком  кораку, почев од понашања играча на терену и ван њега. Овог пута, за разлику од нас, Раднички није успео и желим му да следеће сезоне потврди свој потенцијал у најбољем светлу.

Управа, стручни штаб, играчи и навијачи прославили су велики успех тима из Руменке, а сада им следи заслужени одмор.

- Коначно смо завршили са свим обавезама и стигао је дуго очекивани одмор. Сада је на потезу управа клуба, неће јој бити ни мало лако да задржи тим на окупу, јер су појединци, захвљујући одличним играма, сигурно на мети клубова из виших рангова. Једно је сигурно: резултати које смо постигли биће златним словима исписани у историји клуба, дугој скоро 90 година. Сви прижељкујемо да овој бајци не дође крај - истакао је на Владимир Шпоња.      

М. Поповић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести