Јединство Нови Бечеј: Подмлађивање екипе утицало на пласман

Спуштена је завеса на фудбалско првенство у Војвођанској лиги исток. Фудбалери Јединства из Новог Бечеја, у години када клуб обележава девет деценија од оснивања, нису блистали.Сезону, коју треба што пре заборавити, окончали су на десетом месту са 37 бодова и негативном гол разликом- 49:58.
Екипа Јединства
Фото: Екипа Јединства

Изабраници тренера Даворина Шијановића забележили су десет победа, од тога две у гостима, седам пута играли нерешено, а доживели 13 пораза, од тога четири пред домаћом публиком.

Тренер Даворин Шијановић има оправдања за нешто слабији пласман.

-    После нешто слабијег старта, у клубу су одлучили да сезону искористимо за подмлађивање екипе, што је утицало на пласман. Нисмо задовољни десетим местом, али је најважније да су млађи играчи добили већу минутажу, стицали искуство како би наредне сезоне могли да поднесу терет првенствених окршаја. Припреме ћемо  почети 10. јула, надам се са неколико појачања – рекао је Шијановић. 

С обзиром да је до старта првенства довољно времена за ваљане припреме, као и за довођење евентуалних појачања, поклоници фудбала у Новом Бечееју се надају да ће Јединство у наредној сезони играти много значајнију улогу у односу на претходну.       

С. Давидовић

Прослава

У ФК Јединство увелико се припремају да обележе великог јубилеја, 90 година од оснивања клуба. Централна прослава биће организована 22. јула, када ће у Новом Бечеју гостовати један од најпознатијих и најстаријих клубова Мађарске Ујпешт из Будимпеште (основан 1885), који је 20 пута био државни првак и девет пута освајач купа. Том приликом, у галерији Село Дома културе, биће организована изложба о историјату клуба и презентована монографија „Златне године“, аутора Стевана Давидовића.

Перуничић први стрелац

У тек завршеној сезони за Јединство је наступало 27 фудбалера. Бојан Јосимовић и Дарко Весков одиграли су 28 утакмица, Александар Петров и Радиша Богдан 26, Марко Дрљача 25, Владимир Радишић 23, Милорад Иванчев и Никола Перуничић 22, Стефан Милосављев 21, Никола Месарошки и Александар Марчић 19, Марко Балабн 18, Стефан Аћимов 16, Никола Еремић, Андреј Детки  и Ервин Риго 15, Горан Станковић 13, Ненад Виновић и Ненад Пецарски 11, Страхиња Јосимовић, Милош Копренов и Милош Латиновић шест, Немања Зокић и Срђан Лисица три, Александар Киурски, Загора Станаћев и Горан Белеуц једну утакмицу.

Први стрелац екипе је Никола Перуничић са 17 голова, Радиша Богдан је постигао 9, Владимир Радишић 8, Ервин Риго 7, Бојан Јосимовић четири, Ненад Виновић два, Александар Петров и Александар Марчић по један гол.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести