Јесењи прваци Војвођанске лиге – исток: Козарчани имају услове за Српску лигу

Фудбалери Слободе из Нових Козараца јесењу сезону у Војвођанској лиги - исток завршили су на челној позицији са 35 освојених бодова, односно 11 победа, два нерешена и два пораза.
fudbalska lopta
Фото: Dnevnik.rs

Иза њих су се пласирали на другом месту играчи Јединства из Банатског Карађорђева са бодом мање, а Нафтагас из Елемира заостао је са пет.

Новокозарачки фудбалери на домаћем терену одиграли су седам мечева и све су решили у своју корист. Занимљиво је истаћи да су као домаћин постигли 23 гола, а примили свега шест. На гостовању су играчи новог јесењег првака остварили четири победа, два ремија и два пораза и то против Јединства у Банатском Карађорђеву и у Српској Црњи у мечу са Будучности. Нерешено су играли са Нафтагасом у Елемиру са Крајином из Крајишника.

У 15 одиграних мечева тим из Нових Козараца постигао је укупно 40,  а примио је свега 15 голова. Први стрелац екипе био је Неђо Гавриловић са десет постигнутих голова, док је Марко Спахић седам пута савладао голмана противника. Трећи на листи стрелаца је Никола Галић са шест голова, а по четири гола су дали Дејан Релић и Славко Ћулибрк.

Тренер јесењег првака Раде Медић на располагању је имао двадесетак фудбалера: голмане Живкова и Јованића, потом Ратка, Богојевца, Штеванова, С. Ћулибрка, О. Ћулибрка, Галића, Јовандића, Цвијановића, М. Спахића, Гавриловића, М. Зечевића, Ж. Попова, Ђ. Поповића, Малбашића, Ћосића, Шанту.

Фудбалери Слободе су на кратком али заслуженом одмору,а крајем јануара почеће припреме за наставак првенства. Циљ клуба је да се искористи прилика да екишпа сачува прво место. Сви истичу и повољан распоред на пролеће, готово све екипа са врха табеле гостују у Козарцима. Вероватно ће се клуб у зимском прелазном року појачати.  Мора се истаћи да Новокозарчани имају сјајне услове за рад, леп стадион, функционалан, на којима се могу одржавати и утакмице вишег степена такмичења. Трибине су покривене, а испод њих се налазе више квалитетних просторија које су недавно реновиране.

М. Секулић

EUR/RSD 117.2043
Најновије вести