ЈОШ ЈЕДАН НОВОСАДСКИ ДЕРБИ У КУПУ СРБИЈЕ У ФУДБАЛУ: Младост Гат - Војводина у осмини финала

Други пут ове јесени, у такмичењу за Куп Србије у фудбалу, Новосађани ће имати прилику да присуствују још једном градском дербију. Наиме, после успешног старта против прволигаша Новог Сада (2:0), Војводина ће у осмини финала тог такмичења гостовати код екипе Младост Гат, такође прволигашког колектива из Новог Сада 
1
Фото: С. Шушњевић

-Лепо је то да ћемо у кратком временском периоду поново имати прилику да учествујемо у још једном градском дербију - жреб је прокоментарисао тренер Војводине Ранко Поповић. - Фантастична промоција фудбалских вредности пре две недеље све нас обавезује да и у сусрету који следи предузмемо све да Новосађани добију још један истински разлог за посету Карађорђу. Верујем да ће наши суграђани препознати значај тог сусрета и да ће својим активним учешћем допринети још једној истинској промоцији фудбалских вредности нашег града.

Што се Вошиних амбиција тиче, у Купу су увек на највишем нивоу. У претходној сезони такмичење је завршила у полуфиналу, када је победом на Карађорђу пласман у финале изборио Чукарички.

Л. Б-з

ДУШАН БАЈИЋ, ТРЕНЕР МЛАДОСТИ ГАТ, О ЖРЕБУ ЗА ОСМИНУ ФИНАЛА КУПА СРБИЈЕ: Воша је фаворит, сигурно ћемо да се боримо

Овогодишње такмичење у Купу Србије као да у основи има интерес и освежавање дражи новосадског фудбала. Најпре је, у шеснаестини финала, жреб спојио РФК Нови Сад 1921 и Војводину, а већ у предстојећоју осмини финала (6. децембра), снаге ће да одмере Младост ГАТ и црвено-бели. После победе фудбала, у чију славу се у дуелу „канаринаца“ и „старе даме“, на „Карађорђу“ окупило преко 7.000 гледалаца, сада ће снаге поново да одмере градски ривали и биће то нова прилика да Новосађани похрле на трибине градске спортске старине.

- Лепо је то што ћемо бити у прилици да се одмеримо с Војводином – истакао је шеф стручног штаба Младости ГАТ Душан Бајић, човек који је, у склопу сарадње свог новог клуба и Војводине, преузео екипу са ГАТ арене. – Наравно да улога фаворита припада црвено-белима, али ћемо да урадимо све да им се достојно супротставимо и покажемо квалитет тима који имамо. У сваком случају, радујем се предстојећем двобоју и волео бих да велики број гледалаца поново потражи своје место на трибинама „Карађорђа“.

А. П.

ПАРОВИ ОСМИНЕ ФИНАЛА 

У мечевима осмине Купа Србије у фудбалу, 6. децембра, састаће се:

ОФК Вршац - Напредак

Партизан - Графичар

Чукарички - Јавор

Вождовац - Радники СМ

Раднички КГ - Смедерево

Инђија - Нови Пазар

Младост ГАТ - Војводина

Црвена звезда - Раднички Н

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести