ЈОШ ЈЕДАН СПЕКТАКЛ У БАЧКОЈ ТОПОЛИ: Фудбалери ТСЦ-а дочекују Вест Хем у Лиги Европе (18.45)

Тиња нада у редовима фудбалера ТСЦ–а да ће у сусрету са Вест Хемом данас (четвртак) од 18.45 часова успети да напараве нови подвиг и да ће на последњем мечу, пред својом публиком у Бачкој Тополи, успети да изборе још који бод у Лиги Европе.
fudbal
Фото: ФК ТСЦ

Умерени оптимизам плаво–белих базира се на сјајној игри ТСЦ-а у суботу у Хумској када су потпуно надиграли водећи тим Суперлиге, екипу Партизана (4:0), али и на доброј представи у Лондону, када су све до последњег минута меча имали минимални заостатак и онда неспретно примили гол (1:3).

– Вест Хем има сјајне играче – рекао је тренер ТСЦ –а Жарко Лазетић. – Али, нико не може да нам одузме право да се надамо најбољем. Одиграли смо у суботу у Београду сјајан меч, најбољи у овој сезони, очигледно да нам је пауза у првенству пријала. Растемо из меча у меч, играмо боље, одговорније, смањили смо грешаке, а у модерном фудбалу то је најважније. Очигледно да су игре у Европе, донеле многе промене у тиму.


Продате све карте

Још пре неколико дана све карте за меч са Ввест Хемом, Тополчани су продали, па због тога билетарница на стадион и неће радити,а у продаји је било само 3.900 карата, јер су Тополчани 900 улазница морали препустити Енглезима.


На старту лигашког дела такмичења у Европи ТСЦ је игром изненадио Енглезе, Тополчани су чак и повели, али нису издржали и поклекли су у финишу сусрета.

– Покушаћемо да парирамо „чекићарима“, агресивном игром, пресингом – казао је Лазетић. – Ако зауставимо Џејмса Ворлд Прајса, око којег се врти игра Вест Хема, можемо и до успеха. Морамо да будемо опрезни и код прекида, све је у његовој „левици“, корнери су му изузетно опасни, а видели сте да смо и ми добро увежбали ударце са угла. Повређен им је шпиц Антонио и то је добро за нас, али они имају адекватне замене. Бићемо храбри, а да ли ће то бити довољно да се победи не знам.


Менаџер Вест Хема:  ТСЦ има добар тим

Менаџер Вест Хема искусни стручњак Дејвид Мојес , пред данашњи реванш меч са ТСЦ –ом бираним рећима је говорио о Тополчанима.

– За мене екипа ТСЦ –а је велико изненађење – објашњава Мојес. – Одиграли су одлично у Лондону, сада сам погледао њихов меч са Партизаном и још једном се уверио о квалитету данашњег ривала. Мислим да су за ова два месеца напредовали, убрзали игру, тако да нам  неће бити лако. Нама је ова утакмица јако важна јер са бодом обезбедићемо пласман у нокаут фазу, не смемо калкулисати јер нас у последњем колу очекује меч са Фрајбургом.


  

Бачкотополчани још увек имају шансе да освоје треће место и да на пролеће играју у нокаут фази Лиге конференција али зато су им потребне победе у преостала два меча у мечевима са Вест Хемом и Олимпијакосом у Атини.

– Не размишљамо о пролазу – искрен је Александар Ћирковић творац велике победе у мечу са Партизаном. – Наравно, урадићемо све како би остали у трци, али у овој сезони тешко да можемо направити чудо. Вест Хем има сјајан тим, одличне фудбалере, који су готово сви репрезентативци, ако нам се укаже прилика покушаћемо да је искористимо.

 Г. Ковач

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1117
Најновије вести