Јувентус први финалиста Лиге шампиона

ТОРИНО: Дилеме није било у Торину јер су фудбалери Јувентуса рутински и у реваншу (први меч 2:0 за Јувентус) савладали екипу Монака у полуфиналу Лиге шампиона.
juventus, tanjug, ap photo antonio kalani
Фото: Tanjug/AP Photo (Antonio Calanni)

"Стара дама" је играла сигурно у одбрани, а у нападу једноставно и убојито. Ни Монако није разочарао. „Кнежеви" су у неким моментима играли веома добро, али против искусне екипе из Торина нису имали шансе. Додуше у једном тренутку после поготка Мбепеа, чинило се да  Монако може до ремије, али „стара дама" је у последњих неколико минута спустила рампу и искусно првила меч крају.

Фудбалери Монака боље су отворили меч, наметнули су снажан темпо, али нису успели да изненаде Торињане. Додуше два пута је Буфон пролетео у празно после центаршутева, али на месту су били Кјелини и Бонући и отклонили су опасност. После петнаестак минута игре „страра дама" је успела да успостави равнотежу и да контра нападима опасно припрети. Прву прилику је Имао Игуаин, али је тукао слабо, па је Сидибе избацио лопту са гол линије. Мало касније Субашић је  маестрално зауставио ударац Манџукића са десетак метара, али је у 33. минуту ипак капитулирао. Додуше, први ударац Манџукића главом је успео да одбије, међутим, на његову несрећу право на ноге репрезентативном колеги, који је са три метара закуцао лопту у мрежу.

У самом финишу првог дела Јувентус је постигао и други гол. Пре тога Субашић је феноменалном одбраном зауставио Дибалу и лопту је послао у корнер, а после ударца с угла и нове параде голмана Монака, Дани Алвес је са двадесетак метара волејем погодио небрањену мрежу.

У првих петнаестак минута другог полувремна ништа се значајни није десило. Јувентус је умртвио игру, а фудбалери Монака као да су се помирили са поразом. А онда су се са уласком Фабиња „кнежеви" пробудили и после једне лепе акције Фабиња на левој страни, Мбепе је са неколико метара савладао Буфона. Гол је покренуо адреналин, и једни и други заиграли су много оштрије, па је судија Кујперс имао пуне руке посла, међутим нових голова није било, па се Јувентус пласирао у финале које ће се играти у Кардифу 3. јуна.

Г. Ковач 

ЈувентусМонако 2:1 (2:0)

ТОРИНО: Јувентус арена, гледалаца 66.000, судија: Кујперс (Холандија), стрелци: Манџукић у 33. и Дани Алвес у 45. за Јувнтус, а Мбапе у 68. минуту за Монако. Жути картони Бонући, Манџукић (Јувентус), Фалкао, Менди (Монако).

ЈУВЕНТУС:  Буфон – Кјелини, Бонучи, Барзаљи (Бенатија) – Сандро, Кедира (Маркизио), Пјанић, Алвес – Манџукић, Дибала (Квадрадо) – Игуаин.

МОНАКО: Субашић – Сидибе, Џемерсон, Глик, Рађи – Силва(Лемар), Мутињо, Бакајоко (Гермаин), Менди (Фабињо) – Мбапе, Фалкао.

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести