Кабел био достојан ривал Војводини у тренинг сусрету

Фудбалери Кабела су у другој провери овог лета поражени од комбинованог тима Војводине минималним резултатом (0:1).
Kabel
Фото: Д. Иванић

Већим делом утакмице, ученици тренера Зорана Васиљевића пружили су квалитетну партију, неколико пута озбиљно запретили, али је пад концентације у надокнади првог дела сусрета утицао на то да, голом Немање Вучића, суперлигаш оствари заслужену победу. Асистент шефа стручног штаба новог прволигаша др Мирослав Смајић, у новој провери видео је доста добрих, али и ствари на чијем исправљању ће морати додатно да се ради.

- Задовољни смо другом провером која је, за разлику од прве и наше победе над Вождовцем, резултатски била неуспешна. Ова утакмица послужила нам је да сагледамо тренутне могућности играчког кадра, али и неколицине новајлија који су на проби. Резултат је зато био у другом плану, а важно је то да је било пуно трчања, позиционе игре и маркација. Посебно су се игром истицале новајлије Јованић и Жуниор, који су представљали  перманентну опасност и задавали доста проблема одбрани Војводине. И сви остали кандидати за тим пружили су солидне партије.

Гол одлуке на сусрету одиграном у фудбалском центру “Вујадин Бошков”, пао је из прекида.

- Оно на шта треба да обратимо посебну пажњу управо су прекиди. Не смемо да дозволимо себи луксуз да олако примамо голове, већ је важно да се на прави начин поставимо у одбрани, како нам се играчи из другог плана олако не би убацицали и остајали без чувара. Такве грешке могле би скупо да нас коштају у борбама за бодове - појаснио је др Смајић.

У финишу је млади голман Воше Немања Тороман, са две одбране, спречио Кабел да постигне гол и стигне до изједначења.

- Руку на срце, талентовани Пилиповић такође је у два наврата правовременим интервенцијама сачувао нашу мрежу и држао нас у резултатском егалу, све до примљеног гола. Добро смо покривали терен, оставили солидан утисак и на крају можемо да жалимо, јер нисмо успели да постигнемо гол. Испречио нам се одличним интервенцијама Тороман, који је ударац Владића из самог угла избио у корнер, а у другом случају је, уз помоћ пречке, осујетио намеру Весецког.      

До наредне утакмице (у четвртак) са Радничким у Зрењанину, кабеловци ће тренирати у ФЦ „Вујадин Бошков“, а како из њиховог стручног штаба наглашавају, тренинзима ће се прикључити Кочовић, Којчић, Миљевић и Илић, док се повратак Караћа очекује следеће недеље.

М. По.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести