Кабел изгубио и испао из трке за виши ранг

Још једну горку пилулу попили су фудбалери Кабела на игралишту крај Штранда и минималним поразом од Будућности отпали су из трке за виши ранг.
lopta2
Фото: pixabay.com

У првом полувремену Кабел је добро играо, а мрежа се затресла иза леђа голмана Елесина. Нападали су Новосађани од почетка  и већ у 5. минуту Секулић је шутирао главом и замало био непрецизан. Два минута касније поново је Кочовић упутио центаршут, Радочај је прихватио лопту и шутирао, голман Мирковић ју је избио, натрчао је Радочај и са само пола метра погодио стативу. Тек у 31. минуту Нинковић је упутио први шут према голу Кабела, а минут касније екипа из Добановаца дошла је до предности. Након центрашута у гужви је најспретнији био Филип Маркишић и довео госте у вођство.

У наставку су домаћи имали иницијативу и неколико прилика, а  најповољнију је имао Стефан Илић. Одлично га је упослио Ђурађ Добријевић, Илић се нашао  очи у очи са Елесином који је пожртвованом интервенцијом спречио да гости увећају предност. Потом је Филип Илић имао колосалну прилику, али је и овога пута Елесин врховима прстију избио лопту у корнер. До краја меча два пута је Богдановић покушао да надмудри Мирковића, није успео, па су бодови припали одлично организованој екипи из Добановаца.  

М. Поповић

Кабел - Будућност 0:1 (0:1)

НОВИ САД: Стадион Кабела, судија: Илић (Ћуприја). Стрелац: Маркишић у 32. минуту.  Жути картони: Петрић и Којичић (Кабел), Јањић (Будућност).

КАБЕЛ: Елесин 8, Петрић 6,5, Секулић 6,5, Новаковић 6,5, Петровић 7, Видаков 6,5 (Караћ 6,5), Месаровић 6,5 (Бечелић 7), Кочовић 7 (Богдановић 6,5), Којичић 7, Радочај 6,5, Мандић 7 (Србијанац 6,5).

БУДУЋНОСТ: Мирковић 7,5, Нинковић 7 (Јеличић), Лучић 7, Маркишић 7,5 (Ф. Илић 6,5), Добријевић 7, С. Илић 6,5 (Милијашевић), Рајевац 6,5 (Зјача), Јањић 7, Бајовић 7,5, Новаковић 7,5, Анђелковић 7 (Веселиновић 6,5).

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести