Кабел - Јагодина 2:2, домаћин ускраћен за пенал

НОВИ САД: Нису фудбалери Кабела успели да стигну до нове победе и тиме овере бодове из Добановаца.
л
Фото: Дневник, Ј. Грлић

Играли су солидно, али против упорних и борбених Јагодинаца  нису успели да остваре планирано. Већ у 6. минуту Павлићевић је припремио шансу Александру Месаровићу а овај  је  погодио спољни део мреже. Ненадано су гости стигли до вођства. Ударац из угла извео је Медић, а у гужви пред голом Кнежевића лопта је погодила Петра Павлићевића и завршила у мрежи. 

Успели су домаћи да анулирају предност гостију, Зоран Караћ идеално је упослио Месаровића, а овај прецизним ударцем савладао немоћног Весића. Могли су гости у 20. минуту да дођу до нове предности, Никола Дивац је идеално пронашао Владимира Петровића, а овај из повољне прилике шутирао преко гола.

Кабеловци су успели да поведу. Капитен Стефан Петровић упутио је лопту у простор, сналажљиви Месаровић ју је прихватио и лепим лоб ударцем савладао голмана Јагодине. Радост домаћих кратко је трајала, у наредном нападу Ристић је поравнао резултат.

Рекламирали су домаћи у 43. минуту казнени ударац након што је у казненом простору голман Милош Весић закачио у налету Месаровића, али је судија Џаковић показао да се игра настави. Уследили су протести, а најдебљи крај извукао је Петрић, а потом и помоћни тренер Мирослав Смајић, који су кажњени жутим картонима.

У наставку прву прилику за промену резултата имао је гостујући играч Стојковић, али је његов ударац завршио поред гола. Прилику за Кабел је имао Видаков, али је одбрана гостију изблокирала ударац, а до краја утакмице није дозволила да се озбиљније угрози голман Весић.

Гости су задовољни освојеним бодом,док су домаћи упутили оштре критике на рачун судијске тројке, сматрајући да су остали ускраћени за недосуђен пенал и да је код првог гола Јагодинаца помоћни судија требало да покаже офсајд.

М. Поповић

НОВИ САД: Игралиште Кабела, судија: Џаковић (Београд). Стрелци: Месаровић у 16. и 30. за Кабел, а Павлићевић у 9. (аутогол) и Ристић у 31. минуту за Јагодину. Жути картони: Петрић, помоћни тренер Смајић (Кабел), а Радуловић, Илић, Медић (Јагодина).

КАБЕЛ: Кнежевић 7, Јеличић 7 (Гајић), Петрић 7, Новаковић 6,5, Петровић 7, Видаков 6,5, Месаровић 7,5, Кочовић 7, Караћ 7 (Лучић), Бечелић 7, Павлићевић 6,5 (Србијанац 7).

ЈАГОДИНА: Весић 7, Сујић 6,5, Спасојевић 7, Стојковић 7, Јованчић 7, Радуловић 7, Ристић 7 (Милич), Илић 7, Медић 7, Дивац 7, Петровић 7 (Павловић).

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести