Кабел пропустио прилику да победи Златибор

Фудбалери Кабела су у дербију 20 кола прве лиге Србије пропустили прилику да савладају лидера Златибора, ухвате прикључак за горњи дом, јесењу трку учине пуно неизвеснијом.
Ј. Грлић/Моменат меча Кабел-Златибор
Фото: Ј. Грлић/Моменат меча Кабел-Златибор

Диктирали су момци тренера Зорана Васиљевића темпо свих 90 минута имали лепих прилика да дођу до целог плена, али је као и у неколико утакмица ове јесени заказала реализација.

Сам податак да гости током меча нису ни једном угрозили голмана Вуклиша, који је био неми посматрач надмоћи на терену говори у прилог да је домаћин у свим сегментима заслужио тројку. И оно мало посла одбрана на челу са задњом линијом Петрићем и Бихорцем обавила је на високом нивоу. Током јесени Фарук Бихорац је поред дефанзивних задатака се често пута убацивао у шеснаестерац гостију постигао је три гола, а једном је био кобан и за Вуклиша.

- Како смо играли заслужили смо да остваримо победу. За корак ка томе поред одлично организоване екипе Златибора недостајало је мало више спортске среће и смирености у завршном пасу. Погодили смо стативу, од неколико прилика најповољнију није искористио Кочовић, аи голман гостију био је на висини задатка Тренер гостију Предраг Ристановић је апострофирао повреде Стаменића и Дивца да се определи за чување гола и дође до ремија.

- Сигурно је изласком Стаменића и Дивца неке тактичке ствари морао да мења, али је било евидентно да су се од првог минута определили да не приме гол, остану непоражени. Истина је да су преко Стаменића, Дивца и Весића покушали контрама, овако изласком ове двојице још више су затворили прилазе голу. Да се то није десило можда би имали више простора за постизање гола, овако можемо само да жалимо за пропуштеним. Немамо времена за јадиковање обзиром да у наредном колу идемо на мегдан Жаркову, екипи која је успела да остане непоражена у НовомСаду. Морамо покушати да све пропуштено надокнадимо, освојимо сва три бода направимо велики корак ка горњем делу табеле, истакао је на крају поуздани штопер.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести