Кабел с десеторицом освојио бод у дуелу са Синђелићем

Фудбалери Кабела још једном су показали завидан ниво форме.
kabel 1
Фото: Ј. Грлић

Остали су непоражени против Синђелића иако су друго полувреме на терену имали играча мање. Успели су голом најбољег играча Предрага Говедарице који у Кабелу преживљава другу младост изједначе, а у финишу и да пропусте прилику да из главног града донесу цео плен. За то им је поред храбре и квалитетне игре недостајало и мало спортске среће.

О мечу са Синђелићем тренер Зоран Васиљевић похвалио изабранике који су показали прави карактер.

- Знали смо да нас очекује тежак задатак, добро се и поред недаћа који нас прате припремили. Кренули смо у меч отвореног гарда да на почетку и у првом делу искористимо помоћ ветра, нападали  смо имали и неких покушаја, али је голман домаћих  неколико пута одлично интервенисао - објашњава Васиљевић.

Остао је Кабел без помоћи Марка Бјековића  који је неопрезним стартом зарадио црвени картон, и скривио једанаестерац.

- Како то обично бива неопрезност Бјековића скупо нас је коштала. Добио је црвени картон, скривио пенал из кога су домаћи повели. Сигурно су многи у тим тешким тренуцима по нас мислили да је домаћин пола посла око победе урадио. На сву срећу у наставку смо храбро одреаговали. Нисмо се ни једног тренутка повукли, показали смо храброст и одважност да домаћина и са играчем мање нападнемо. За оно што смо демонстрирали награђени смо изједначујућим голом Говедарице. Мајсторски је извео „слободњак“ донео нам велику радост. Ни тада се нисмо повукли да бранимо реми. Имали смо преко Караћа прилику да однесемо цео плен, али нам је за потпуни преокрет недостајало и  мало спортске среће која је после шута и погођене стативе Караћа била савезник домаћина. Можемо због тога да жалимо -  искрено ће стратег Кабела.

У наредном колу Кабел на „Карађорђу“ у понедељак дочекује лидера Златибора.

- Борићемо се као и у досадашњим сусретима за што бољи резултат. Бод против Синђелића биће нам додатни мотив да још једном са свим тренутно расположивим снагама обрадујемо навијаче, остваримо победу и првенствену трку учинимо још занимљивијом. Досадашњим резултатима доказали смо да нам је место међу најбољим тимовима - истакао је на крају Васиљевић.  

М. Поповић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести