Кабел завршио дебитантску сезону у прволигашком друштву

У  дебитантској сезони у Првој лиги Србије, фудбалери Кабела играли су запажену улогу. Да не беше утакмице са Смедеревом, сумње о намештању, а онда и одузимању бодова, учинак би био бољи од седмог места.
Ј. Грлић/ Зоран Васиљевић и клупа Кабела
Фото: Ј. Грлић/ Зоран Васиљевић и клупа Кабела

Стратег игре црвено-црних Зоран Васиљевић поделио је првенство у два поглавља - доминантно у јесењем делу и катастрофално у последња четири кола.

- Као новајлије у лиги, иако смо на старту доживели пораз од Бачке, до полусезоне смо подизали ниво форме, игром и резултатима показали да смо најпријатније изненађење прволигашког каравана. Понесени због уласка у виши ранг, сачували смо окосницу тима, довели 10 нових играча и имали среће, али и знања да то буду истинска појачања. Понашањем и начином на којим смо играли, пленили смо пажњу на свим теренима. У том периоду имали смо три пораза, да смо на свим осталим утакмицама били надмоћни у односу на ривале, чак и у оним које су завршене нерешеним исходима. Недостајало нам је мало више спортске среће и концентрације у завршници, јер смо стварали доста прилика и полусезону смо завршили на петој позицији. С 10 одузетих бодова, били бисмо убедљиво на првом месту - рекао је Васиљевић.

С великим жељама да се на пролеће умешају у борбу за највиши пласман, кренули су „кабеловци“ с припремама, жељни и решени да успесима надокнаде одузете бодове и наставе с успоном клуба.


Припреме од 8. јула

После утакмице с Динамом, играчи Кабела добили су вољно до 8. јула, за када је заказана прва прозивка.

- Већ сада имамо петонедељни план рада до почетка првенства (15. августа). Одиграћемо исто толико припремних утакмица, прву 15. јула с новим суперлигашом Бачком. Што се играчког кадра тиче, биће промена,  захвалили смо се Јаблану, Дражићу и Владићу, док је  голман Вуклиш на прагу преласка у Војводину. Треба да освежимо тим, задржаћемо окосницу, предвођену искусним Предрагом Говедарицом, који нам је пуно недостајао у  финишу првенства, као и играче који су пружили највише. Потребна нам је свежа крв, а све очи биће упрте у старијег брата, екипу Војводину. Добро ћемо потом извагати које би позиције требало да употпунимо појачањима, како бисмо направили здраву конкуренцију - истакао је Зоран Васиљевић.


- У полусезони надоградили смо кадар квалитетним играчима, одлично одрадили припреме у Новом Саду и Турској, а играма у припремним утакмицама најавили да нас интересује виши ранг. Није нам у првом пролећном колу све кренуло по замислима, у сусрету с екипом Будућности, и поред сијасет прилика, нисмо успели да стигнемо до победе и ухватимо прикључак. Показало се да је, после доста промена у играчком кадру, прва утакмица за бодове била најтежа. Право победничко лице показали смо у дербију с Графичарем на Маракани, уз вредну победу над лидером, једном од најбољих екипа у лиги и добили смо прави ветар у леђа.

Пауза од два месеца, враћање обавезама и одлука да се Кабел по други пут казни због наводног греха у мечу са Смедеревом, односно да му се не дозволи улазак у Суперлигу, утицала је психолошки негативно на играче.

- Последња четири кола желим што пре да заборавим. Желели смо да одиграмо и тај део по моделу из већине предходних утакмица, односно да у сваки дуел уђемо решени да победимо. Пре сусрета са Земуном, којим смо требали да наставимо првенство, шокирала нас је одлука органа ФСС да Кабел не може у виши ранг. Били смо пољуљани, разочарани, емотивно испражњени , али с великим жељама да победама потврдимо да су се челници савеза дебело огрешили о нас. Хтели смо да покажемо да нам је место у Суперлиги, међутим, наишао је меч са Земуном, у којем смо изгубили несрећно.

У последња три кола Кабел је играо у знатно подмлађеном саставу, надиграо је ривале, али због слабе реализације није успео да оствари победу. Штавише, после ремија с Радничким, доживео је два пораза - први од Смедерева код куће, а на опроштају и од Динама у Врању.

- На састанку с директором Милутиновићем, договорили смо се да у финишу првенства шансу дамо млађим играчима, да видимо с којим би снагама могли да рачунамо у следећем првенству. Оно што морам да  замерим играчима је катастрофална реализација, због које смо освојили само један бод, због чега смо трку завршили на седмом месту - додао је Зоран Васиљевић

М. Поповић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести