Каћани се изборили за опстанак у лиги

  Сумирајући утиске о недавно завршеној трци за бодовима у Војвођанској лиги југ, Каћани су задовољни, јер су фудбалери Југовића остали позиционирани ван зоне испадања, а статус је изгубило чак пет екипа.
Ekipa Jugovića igrala odlično u prolećnom delu prvenstva foto:Dnevnik.rs/ M. Menićanin
Фото: Екипа Југовића играла одлично у пролећном делу првенства фото:Дневник.рс/ М. Менићанин

У пролећном делу сезоне било је доста узбуђења и мечева са великим улогом, али су 23 освојена бода представљала путоказ ка циљу, уз добру залиху из јесењег дела.

 „Највише смо показали у последњих шест кола, када смо нанизали пет победа, уз реми са Слогом из Ердевика, при чему смо поправили и учинак на страни, где смо савладали Индекс, новосадски Борац и темеринску Слогу. У пролећном делу, у Каћу нас је победио само Борац из Шајкаша (1:0), а управо су одличне партије на нашем Сигету дале ветар у једра – каже тренер Југовића Светозар Совиљ.

Млади тренер из Новог Сада паралелно је био и на клупи омладинаца Пролетера, али признаје да је више енергије морао да уложи за кормилом Југовића.  -Имали смо доста проблема са повредама, главобољу је стварала и немогућност већине играча да долазе редовно на тренинге, због обавеза на радном месту. Упркос свему, уз подршку председника Ашћерића, његових сарадника и верних навијача, успели смо да упловимо у мирну луку. Каћ заслужује место на мапи војвођанских лигаша.

Поред већ доказаних играча, откровење су биле сјајне партије талентованог нападача Ненада Лалића (18). -Зимус је дошао из Ветерника, имао је слободу у игри, а на указано поверење одговорио је головима и асистенцијама. Комплетна екипа је играла на карту борбености, предводио сам истинске ратнике. Совиљ је екипу преузео јесенас, почев од 5. кола и меча против Подунавца.

Претходно је био за кормилом Србобрана, не напуштајући своју велику љубав, рад са омладинцима Пролетера. -Никад нисам прихватао просечност, не плашим се изазова, зато сам јесенас и прихватио позив да дођем у Каћ, иако је Југовић стартовао са три пораза. Трка је била исцрпљујућа, сви смо на заслуженом одмору, а са председником Ашћерићем треба да разговарам о наставку сарадње – најавио је Совиљ.

М. Менићанин

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести