Каћки Југовић преживео велику кризу: Врућ кромпир Владимиру Тодорићу

Црне слутње да ће екипа Југовића након јесење полусезоне у Војвођанској лиги југ, након  оставке управе, одласка тренера и играча, иступити из такмичења нису се, на срећу, оствариле.
jugovic topdoric
Фото: Владимир Тодорић, фото: Приватна архива

Одахнули су љубитељи фудбала у Каћу јер је нова управа, на челу са председником Миланом Шкрбићем и сарадницима, успела да се консолидује, па ће се и на пролеће бубамара котрљати у Сигету.

Врућ кромпир у руке узео је тренер Владимир Тодорић.

- Најбитније је да смо клуб спасли одласка два ранга ниже.Са само шест бодова био би заиста велики подвиг да избегнемо пресељење у нижи ранг, што не значи да се унапред предајемо.Много дугујем клубу у коме сам поникао и стицао фудбалско име, па  за мене, сараднике и играче нема предаје. Предстоји нам немогућа мисија да останемо у лиги, али се не предајемо – каже Тодорић.


Голмански камп за понос

Тренерски ентузијаста највећи део времена посветио је у обучавању голмана , а једна од манифестациај коју посебно помиње је - Голмански камп.

- Заједно са колегама из стручног штаба репрезентације БИХ Душаном Ремићем, Гораном Брашнићем, Синишом Мркобрадом и Марком Рељићем у лето 2020.   на кампу смо угостили 40 учесника, по чему смо убедљиво највећи камп у овом делу Европе. Уколико нам тренутна ситуација због вируса дозвили  верујем да ће ове године на кампу бити још више полазника.


Тодорић је 2014. отворио „Школу голмана ВТ“.

- Рано сам због учесталих повреда леђа завршио каријеру, остао сам у фудбалу и отрворио школу. Кроз школу је продефиловало преко 100 полазника, већина су након тога успешно градили каријере у познатијим клубовима и млађим репрезентативним селекцијама. Поносан сам и на чињеници да сам имао привилегију да радим са голманом Војводине бившим репрезентативцем Жељком Бркићема. Поред обавеза у школи и Југовићу стижем да тренирам голмане млађих узраста у школи „Петрика“. За сада све успевам да постигнем мада знам да ће ми већи део времена бити потребно да са Југовићем покушам немогуће, да останемо у лиги – истакао је Тодорић.  

М. Поповић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести