Кадеткиње Војводине најбоље у Чаковцу

Нови овога пута међународни успех оствариле су кадеткиње Војводине (У-15 ) на престижном међународном турниру у Чаковцу.
Kadetkinje Vojvodine/Privatna arhiva
Фото: Приватна архива/Кадеткиње Војводине

Пуленке тренера  Милоша Савића су  у конкуренцији  екипа из осам земаља освојиле прво место. Осим пехара за најбољу екипу  турнира „Волим ногомет“ Новосађанкама су припале и две појединачне награде. За најбољег голмана проглашена је Јована Ђукић, док је епитет најталентованије и најбоље играчице припао капитену црвено беле чете Милици Стојић. Наравно да се награда за најбољег тренера  нашла у рукама Милоша Савића. По повратку у Нови Сад утиске нам је пренео млади стручњак.

- Турнир је од стране домаћина организован на врхунском нивоу, уз заиста срдачан дочек и  бригу на сваком кораку уз сјајну атмосферу свих учесника девојке су показале да се ради о талентованој генерацији која може да осим у Србији осваја трофеје и на Међународној сцени задовољно ће Савић.

У групној фази Војводина је остварила две победе и пораз.

- Успешно смо голом Оливере Арсенин  минималним резултатом  савладали  Ријеку, потом је уследио пораз од Доната из Задра истоветним резултатом. Успели смо да у утакмици која је одлучивала о пласману у наредну рунду савладамо  Викторију из Мађарске убедљивим резултатом (3:0) уз голове расположене Оливере Арсенин, обезбедимо наставак такмичења.

У елиминационом делу Војводина је сјајним играма рушила препреке и дошла у ситуацију да се бори за првака.

- У четвртфиналу савладали смо Аустријску Вијену 1:0 (Анастасија Вуксановић), да би у најбољем издању побеђена један од фаворита за прво место Спартак из Трнаве, (2:0) уз голове Маше Милошевић и Милице Стојић појашњава пут ка финалу тренер Савић.

За противника у борби за трофеј новосадске „принцезе“ имале су екипу Ријеке, знанца из групне фазе коју су победили.

- Одличној екипи Ријеке од првог минута ставили смо до знања да нас интересује само победа и трофеј најбоље екипе. Уз сав репект доминирали смо током  меча и на крају уз сјајну игру головима Оливере Арсенин и  Анастасије Вуксановић ставили шлаг на победничку торту, побрали аплаузе не само за квалитетне игре већ и целокупан утисак које су девојке оставиле на турниру. На прави начин репрезентовали смо не само клуб, Нови Сад и Србију па не чуде позиви  за учешћа на турнирима у Аустрији, Италији, БИХ и  Словачкој и  истакао је на крају стратег Војводине.

Фото: Приватна архива/Кадеткиње Војводине

Великом успеху поред вође пута председника Живка Попова и тренера Милоша Савића допринеле су : Јована Ђукић, Теодора Тривић, Ања Медић, Оливера Арсенин, Катарина Андрић, Милица Стојић, Маша Милошевић, Анастасија и Наталија Вуксановић, Мирјана Канарић, Вања Кривокапић, Ања Мијатовић, Јелена Грујић, Николина Марјанов и Јелена Добријевић.

Михајло Поповић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести